Nooit meer komkommertijd

Nooit meer komkommertijd

Nooit meer komkommertijd

23-08-2013

Nooit meer komkommertijd


Het woord komkommertijd is naar mijn mening nooit van toepassing geweest in de IT Business. Door de snelle ontwikkelingen in onze branche zou je er misschien zelfs naar verlangen. De Nederlandse IT-business verandert door verschillende factoren waar resellers in mee moeten gaan. Resellers die dat niet doen, leggen het loodje. De afgelopen maanden waren dat vooral retailers die in de problemen kwamen en in een aantal gevallen zelfs failliet gingen. De laatste jaren konden nog veel business retailers profiteren van de verkoop van nieuwe elektronica aan consumenten. Maar door de crisis houden consumenten vaker de hand op de knip en bestellen ze producten met de scherpste prijs en dat is vaak online. Dit heeft geresulteerd in een serieel aantal faillissementen van retailers die soms een lange historie hadden, partijen zoals Zercom Computers, Block Electrostore, Electropoint, De Harense Smid en iCentre, dat door de BAS Group werd overgenomen.

De meeste pure B2B channel partners houden hun spreekwoordelijke broek op. Er zijn er de laatste maanden maar een paar ‘omgevallen’, zoals Datahouse, Blencom, True-Value en Salland Automatisering. De boedel wordt meestal overgenomen. Oud-directieleden maken soms een doorstart, zoals IT-ondernemer Richard Giezen van het failliete Blencom, die nu actief is met RIES ICT Advies.

In het distributielandschap zijn er aanwijzingen dat zaken onder druk staan, maar het omgekeerde is vaak ook het geval. Ingram Micro Nederland schijnt afgelopen kwartaal goede cijfers te hebben gescoord, onder andere door goed te kijken aan welke partijen wel en niet wordt geleverd. Tijdens de jaarlijkse Copaco Golfdag in Best zag ik bijzonder veel vrolijke gezichten. Minder vrolijk was het bij Tech Data, waar helaas door reorganisatie als gevolg van de samenvoeging met Quote Components en ETC tientallen mensen werden ontslagen. Daarnaast heeft Tech Data, samen met andere distributeurs, te maken met retailers die het moeilijker krijgen. De meeste kleine en vaak gespecialiseerde distributeurs blijven op koers. De enige grote uitvallers dit jaar waren Compricon en de Euro Computer Group. Naar verluidt zullen de komende tijd gespecialiseerde distributeurs wel vaker opgaan in grotere partijen, zoals het geval was van Magirus, dat nu onderdeel is van Avnet.

Deze herfst wordt het voor velen van u weer hard werken om het jaar met mooie cijfers af te sluiten. Aan de hand van gesprekken die ik heb gevoerd met leveranciers, distributeurs en resellers is het voor veel partijen een moeilijke markt, maar er is wel degelijk behoefte aan nieuwe IT producten en diensten. Laatst zei een directeur van een grote IT-distributeur tegen mij: "Eindgebruikers hebben altijd behoefte aan goede IT-oplossingen, de markt is er, maar resellers moeten eerst zelf veranderen om de juiste en beste IT-oplossing te leveren."


Terug naar nieuws overzicht