Redactie - 21 juli 2014

Think, Think Different, Think Channel?


Apple en IBM gaan nauwer samenwerken om het gebruik van iPads, iPhones en IBM apps bij het bedrijfsleven en de overheden aan de man te brengen. Best bizar, het trendy Apple zoekt aansluiting bij IT-moloch IBM. Wijlen Steve Jobs gaf IBM ooit in 1983 nog een middelvinger. Maar dat heeft IBM Apple allang vergeven. De vraag rond deze deal is: wat verdienen channel partners hieraan?

Tot nu toe lijkt de deal een direct business feestje, waarbij IBM mobiel device management diensten en software, zoals analytics en security, worden verkocht en onderhouden met Apple devices en diensten. IBM kan mogelijk goed verdienen aan IBM consulting services met 100 IBM apps, MobileFirst Platform for iOS en software, services en support. Zo verkoopt IBM direct zijn AppleCare for Enterprise en de mobile device management dienst MobileFirst Supply and Management, in combinatie met IBM MobileFirst Platform for iOS.

Bij deze afspraken heeft Apple ongetwijfeld een sterke vinger in de pap gehad. Het bedrijf staat bekend om zijn dwingende afspraken die het met service providers en telco’s maakt, rond het exclusief verkopen van bijvoorbeeld iPhones. Apple laat zich graag gelden. Het bedrijf heeft 15 procent marktaandeel in de wereldwijde smartphone markt. Apple’s leidt met iPad is 36 procent van de tabletmarkt.

Aan de andere kant zie ik een rol en kans voor IBM Business Partners. Er wordt ook in Nederland goede zaken gedaan met IBM software en veel managers en professionals zijn in bezit van een iPad of iPhone. Business partners zouden bijvoorbeeld eigen apps kunnen ontwikkelen op het MobileFirst Platform for iOS die weer gekoppeld is aan andere IBM software, zoals analytics en of de Tivoli back-up oplossingen. De vraag is nu ook hoe klanten van business partners, die meer IBM apps op hun iPhone willen, moeten worden gemanaged tussen direct sales teams van IBM en de resellers.

IBM resellers hebben overigens altijd nog de keuze om andere mobile device management oplossingen voor hun klanten in te zetten die iOS, Android en Windows toestellen managen, zoals van Microsoft, Zen Mobile, MobileIron, SAP en VMware AirWatch waarmee enterprise applicaties zoals van Oracle, SAP en Salesforce.com kunnen worden gemanaged.

De Apple en IBM alliantie werd overigens aangekondigd op het moment dat Microsoft, HP en Intel samen hergroeperen om Windows-gebaseerde apparatuur aan bedrijven te verkopen. Intern reorganiseren HP en Microsoft zich voor de volgende slag. Hierbij worden een kleurrijk gezelschap van channel partners ingezet die als salesforce opereren. Misschien zouden IBM (motto:‘Think’) en Apple (Motto ‘Think Different’) het succes van hun verse alliantie verzekeren door het motto ‘Think Channel’ te omhelzen.

 

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!