Atos lijft Bull definitief in
11-08-2014 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Atos lijft Bull definitief in

Atos en Bull melden een succesvolle afronding van het overnamebod door Atos. ICT-dienstverlener Atos koopt voor 620 miljoen euro Bull, een Franse leverancier van infrastructuuroplossingen. De overname moet rond augustus zijn afgerond. Daarna wordt Bull van de beurs gehaald. Crescendo Industries en Pothar Investments die samen ruim 24 procent van de aandelen in Bull hebben zijn akkoord met het overnamebedrag.

Cloud, Big Data en Cybersecurity 

Thierry Breton (foto), ceo van Atos zegt met de aankoop van Bull een sterke Europese speler te worden op het gebied van cloud, Big Data en cybersecurity. Breton werkte overigens van 1993 tot 1997 bij Bull. 

Bull werd vlak voor de overname nog gereorganiseerd. Bij Bull werken circa negenduizend mensen, van wie zevenhonderd zich volledig op research en development richten. Het bedrijf is actief in meer dan vijftig landen. Bull boekte in 2012 een omzet van 1,3 miljard euro. Atos telde afgelopen jaar zo’n 77.000 werknemers in 47 landen. Samen zijn de bedrijven goed voor 10 miljard dollar omzet.

 

 

Terug naar nieuws overzicht
Hardware