Redactie - 13 augustus 2014

Matrix IT gebruikt ZyXEL-switches voor glasvezeldiensten

 

ZyXEL, leverancier van netwerk- en communicatieoplossingen, maakt bekend dat IT-dienstverlener en operator Matrix IT uit Ermelo een reeks ZyXEL XGS3600-28F edge switches heeft aangeschaft. De ZyXEL-switches worden ingezet voor het faciliteren van snelle fiber-to-the-home (FTTH) glasverbindingen naar huizen en bedrijven. Dit gebeurt vanuit de wijkcentrales van glasvezelaanlegger Reggefiber in de regio Ermelo en Nunspeet.

Matrix IT is bezig met het uitrollen van zijn nieuwe 10 Gbit ethernet netwerk. Het bedrijf biedt zijn FTTH-klanten een snelheid van 1 Gbit. Dit is uniek in Nederland, want KPN biedt glasvezeldiensten met een snelheid van maximaal 500 Mbps. Matrix IT gaat een stapje verder. André Pater, directeur van Matrix IT: “Wij zijn één van de weinige actieve operators bij glasvezelspecialist Reggefiber en naast KPN de enige operator in de regio die zijn eigen apparatuur in zijn city en area point-of-presence (POP’s) heeft staan. Daardoor zijn we uniek in de markt.”

Prijs per poort

Pater vervolgt: “Voor het edge netwerk wilde Matrix IT graag ZyXEL netwerktechnologie inzetten, waarbij een goede prijs per poort en een hoge performance belangrijke eisen waren. Ook wilden we een 4x10G in één U-rack met 24SFP uplinks. Matrix IT heeft gekozen voor vijftien ZyXEL XGS3600-28F edge switches. Deze type switches passen het beste bij onze technische wensen en bieden flexibiliteit. Zo hoeven we geen compleet chassis te kopen, zoals dat vaak bij andere netwerkleveranciers het geval is. Daardoor kunnen we aanzienlijke kosten besparen. In totaal zullen we dit jaar 15 van deze ZyXEL carrier ethernet switches aanschaffen. We hebben overigens al zeer goede ervaringen met ZyXEL-netwerktechnologie. Zo hebben we de ZyXEL MES3500-24/MES3500-24F in gebruik voor ethernet diensten die een snelheid van 100 Mbit per poort halen.”

Tonko de Wit, marketing manager van ZyXEL Benelux, ziet een toenemende interesse van operators en service providers in ZyXEL-netwerktechnologie, zoals de XGS3600-28F edge switches. “ZyXEL biedt technisch hoogwaardige netwerkoplossingen met een aantrekkelijke prijs per poort en een hoge performance. Met de ZyXEL XGS3600-28F edge switches kan Matrix IT zijn klanten een snelle en betrouwbare internetverbinding over glasvezel bieden.”

WK

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!