HP CTO Mark Potter maakt partners warm voor enterprise IT innovaties
16-08-2014
Deel dit artikel:

HP CTO Mark Potter maakt partners warm voor enterprise IT innovaties

Mark Potter leidt alweer bijna een jaar als cto en als senior vice president for infrastructure technology strategy de HP Enterprise Group. Hij zorgt voor een nauwe samenwerking tussen HP Labs, waar nieuwe producten worden ontwikkeld, en zijn business unit. Doel is sneller innovatieve technologie van HP Labs naar een brede groep van klanten te brengen, aldus Potter. Dat wordt gedaan met technische, sales & marketing trainingen op het gebied van groeimarkten zoals cloud, security, mobile, software en services.

Potter heeft onder andere de taak HP enterprise technologie via partners bij meer klanten te laten landen. Biijvoorbeeld technologie om grote hoeveelheden data op te slaan, zoals HP 3PAR storage die de HP EVA lijn opvolgt of de StoreOnce deduplicatie oplossingen. Potter: “We bieden een interessant partnerprogramma en technologie zoals storage, netwerken, servers, converged infrastructure, cloud en services. Interessant is onze nieuwe generatie converged infrastructure aanbod die door onze partners kunnen worden verkocht in het mkb en de midmarket.”

Converged

HP heeft volgens Potter voor elke type klant een converged infrastructure oplossing, zoals de 'Shark' ConvergedSystem 300, een all-in-one oplossing die bestaat uit servers, storage, networking, software en services. “Zo kunnen mkb bedrijven stapsgewijs groeien. De ConvergedSystem 700 is voor grote middenbedrijven en enterprise.” De HP ConvergedSystem oplossingen worden voortaan ondersteund door HP OneView beheersoftware die werkt met andere software zoals VMware, Citrix, SAP HANA en Red Hat, aldus Potter: ”HP OneView is een geïntegreerde oplossing voor IT-beheertaken, zoals provisioning en life cycle management, die worden geleverd een moderne interface.”

OpenStack

Op het gebied van cloud biedt HP zijn partners HP Helion, een portfolio van OpenStack-gebaseerde cloud-producten en diensten, aldus Potter. Het cloudportfolio helpt organisaties workloads in hybride IT-omgevingen te bouwen, beheren en gebruiken. HP Helion bestaat uit het huidige cloud-aanbod van HP in combinatie met nieuwe producten op basis van de OpenStack technologie, professionele en ondersteunende diensten. HP wil klanten met het portfolio helpen te voldoen aan specifieke zakelijke behoeften en een alternatief bieden voor Amazon, Microsoft Azure en Google cloud omgevingen.

Nu kunnen partners Helion met eigen services aan klanten bieden via het Helion Network. "Het Helion Network wordt gebouwd op een ecosysteem van onafhankelijke softwareleveranciers, ontwikkelaars, system integrators en value-added resellers. Dit alles om innovaties te versnellen en open standards-based hybride clouddiensten te leveren", aldus Potter.
Verder is HP CloudSystem een interessante oplossing die door partners kan worden verkocht, vervolgt Potter. Deze bevat een nieuwe interface, meer vereenvoudigde beheersmiddelen en een verbeterd implementatieproces. Klanten kunnen hiermee, in plaats van in een aantal weken, in een paar uur hun complete private cloud-omgeving opzetten en implementeren. Als basis van een hybride cloud-oplossing, ondersteunt HP CloudSystem meerdere publieke cloud-platformen. Potter: “Partners moeten wel cloud omhelzen anders wordt cloud een concurrent van ze. HP biedt daarom zijn partners HP Helion Network en HP Cloudsystem om een winstgevende cloud business te bouwen die onder andere gebaseerd is op OpenStack.”

Big Data

Op het gebied van Big Data en Analytics biedt HP zijn HAVEn platform, vervolgt Potter. Daaronder vallen HP Vertica Hadoop, HP Autonomy, Enterprise-beveiliging en en apps-oplossingen die kunnen worden ingezet voor big-data doeleinden, in combinatie met HP-hardware en -services. Het HP HAVEn Big Data-platform wordt door steeds meer partners, zoals systeem integratoren, verkocht en ondersteund. Vaak bouwen ze apps op het HP HAVEn-platform.

Machine

Verder werkt HP aan The Machine, een nieuwe compacte en zuinige computerarchitectuur, zegt Potter. The Machine kan een omvang hebben van een smartphone maar ook van een 160-rack supercomputer. De nieuwe architectuur, die tegen 2020 beschikbaar komt, is de opvolger van de huidige compute architectuur die al 60 jaar bestaat en kan worden ingezet voor rekenwerk, fotonen voor communicatie en ionen voor gegevensopslag. Het moet vertragingen van onder andere datatransfers voorkomen. HP The Machine is uitgerust met nieuwe verwerkingskernen voor specifieke taken, cores, een 'single tier' geheugen en 'fotonica' interconnects. HP bouwt vanaf de kern een nieuwe manier van compute.

Potter zegt dat HP een breed portfolio heeft met voor elke klant wat wils. "HP biedt een veel zakelijke producten. We bedienen verschillende klanten die willen allemaal iets specifieks, alles voor de the 'New Style of IT'. HP en zijn partners doen niet meer alleen aan verkoop van dozen en software installeren. We luisteren naar het probleem van klanten en daarvoor bieden we een oplossing.”

Door: Witold Kepinski

 

Terug naar nieuws overzicht
Cloud