Wouter Hoeffnagel - 19 augustus 2014

IDC: 'Kleine bedrijven investeren steeds meer in opslagsystemen'

Kleine bedrijven investeren steeds meer in grotere en slimmere opslagsystemen. Het aantal verscheepte zakelijke opslagoplossingen gericht op kleine bedrijven is in het tweede kwartaal van 2014 dan ook fors gegroeid (20,3%).

Dit blijkt uit cijfers van IDC. Vooral opslagsystemen die ruimte bieden aan vier of meer schijven zijn populair. Hoe meer schijven een systeem aan kan, hoe populairder deze lijkt te zijn. De verkoop van opslagsystemen die ruimte met vijf tot twaalf bays is met 22,6% gegroeid.

Strengere regelgeving en BYOD
IDC analist Liz Conner legt uit dat de groeiende interesse van kleine bedrijven in opslagoplossingen wordt aangedreven door strengere regelgeving voor het bewaren van data in combinatie met de Bring Your Own Device (BYOD)-trend. Steeds meer apparaten zoals tablets, smartphones en laptops hebben door deze laatste trend toegang tot bedrijfsdata. Het is van belang te voorkomen dat deze data zich naar de verschillende apparaten verspreidt, aangezien de data hierdoor nog nauwelijks kan worden beheerd. Kleine bedrijven zoeken steeds vaker de oplossing in centrale opslagsystemen.

In de cijfers van de IDC zijn de aankopen van kleine bedrijven en consumenten in één cijfer ondergebracht. Samen gaven de twee partijen in het tweede kwartaal van 2014 1,5 miljard dollar uit aan externe opslag. 94% van de kleine bedrijven koos hierbij voor apparatuur met een ethernet-verbinding. Consumenten kozen juist vaker voor USB-gebaseerde opslagapparatuur. 

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!