Windows heeft defecte security-update
19-08-2014 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Windows heeft defecte security-update

Microsoft waarschuwt voor een defecte security-update voor Windows. Het gaat om Security Bulletin MS14-045, die een aantal ernstige kwetsbaarheden verhelpt. Door een fout in de update kunnen echter verschillende problemen optreden.

Op internet klagen verschillende gebruikers over problemen die zijn opgetreden nadat zij de security-update hebben geïnstalleerd. Het gaat hierbij onder andere om een zogeheten 'Blue Screen of Death', waarbij het systeem volledig vastloopt en een blauw scherm met de foutcode '0x50 Stop error' wordt getoond.

Andere problemen
De problemen gaan echter verder. Ook de weergave van fonts kunnen door de update worden verstoord. Andere gebruikers stellen juist dat zij niet meer in staat zijn fonts te veranderen die niet in de standaard directory zijn opgenomen. Microsoft heeft een overzicht opgesteld van alle gerapporteerde problemen.

Het Amerikaanse IT-bedrijf adviseert getroffen gebruikers MS14-045 te installeren om de problemen te verhelpen. Gebruikers kunnen vervolgens een nieuwe versie van de Security Bulletin installeren waarin de problemen zijn verholpen. Deze update dicht dezelfde beveiligingsgaten als MS14-045.

Terug naar nieuws overzicht
Security