Nexenta introduceert NexentaEdge voor blok-, Swift- en S3-objectopslag

20-08-2014

Nexenta introduceert NexentaEdge voor blok-, Swift- en S3-objectopslag

Nexenta, een Amerikaanse leverancier van Software Defined Storage (SDS)-oplossingen, kondigt de introductie aan van NexentaEdge 1.0. Dit is een op software gebaseerde en horizontaal schaalbare oplossing voor opslag op blok- en objectniveau die wereldwijde inline deduplicatie biedt voor clusters op petabyte-schaal, zo meldt Tarkan Maner, de CEO van Nexenta.

NexentaEdge is geschikt voor geavanceerde OpenStack-infrastructuren en Big Data-repositories die vragen om prestatievermogen, schaalgrootte en lage totale eigendomskosten. De oplossing zal voor het eerst worden gedemonstreerd tijdens de VMworld 2014 van 24-28 augustus in San Francisco.

Object storage begint steeds meer een centrale rol te spelen als opslagoplossing die ondersteuning kan bieden voor nieuwe cloud computing- en Big Data-toepassingen. Moderne object stores maken een einde aan de beperkingen van traditionele zakelijke opslag en zijn speciaal ontwikkeld om op ‘shared nothing’-clusters met uiterst lage kosten te draaien en alle beschikbare opslagcapaciteit in de vorm van één storage pool aan te bieden. Belangrijke kenmerken van object stores zijn hun vrijwel onbeperkte schaalbaarheid, hun beheereenvoud en hun hoge mate van flexibiliteit in geval van storingen van apparatuur en knooppunten. IDC voorspelt dat de wereldwijde omzet voor bestand- en objectopslag in 2017 een niveau van 38 miljard dollar zal bereiken. Dit is een toename met 65% ten opzichte van de geschatte 23 miljard in 2013. Een nog veelzeggender voorspelling van IDC is dat de totale verkochte capaciteit voor bestand- en objectopslag in 2017 een niveau van 173 exabyte zal bereiken. Dit is meer dan vier keer de totale opslagcapaciteit die in 2013 werd afgenomen.

Beschikbaarheid

NexentaEdge zal in het vierde kwartaal van 2014 wereldwijd verkrijgbaar zijn. Raadpleeg voor meer informatie http://www.nexenta.com/products/nexentaedge.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Cloud