Redactie - 21 augustus 2014

PernixData krijgt 35 miljoen dollar kapitaalinjectie

PernixData, leverancier op het gebied van server-side opslag intelligentie, heeft aangekondigd dat het bedrijf een kapitaalinvestering van 35 miljoen dollar heeft ontvangen. Menlo Ventures leidde de investeringsronde, waarin ook nieuwe individuele investeringen zijn van Marc Benioff (voorzitter en ceo van salesforce.com), Jim Davidson (medeoprichter, Managing Partner en Managing Director bij Silver Lake), en Steve Luczo (voorzitter en ceo van Seagate Technology). Eerdere investeerders Kleiner Perkins Caufield en Byers, Lightspeed Ventures, Lane Bess, Mark Leslie en John Thompson hebben ook bijgedragen aan deze Serie C ronde. Er is nu 62 miljoen dollar aan kapitaal opgehaald.

PernixData is actief in Nederland. Zo is ITQ partner en leverancier van PernixData binnen Nederland. David van Unen, Sales Manager van PernixData Benelux: “Het is geweldig om te zien dat PernixData FVP zo snel wordt geadopteerd in de Benelux markt. Inmiddels heeft PernixData 20 partners in de Benelux en is het aantal klanten in de afgelopen drie maanden verdrievoudigd, in alle segmenten.” Maikel Kelder, System Engineer Benelux voegt er aan toe: “PernixData FVP brengt snelheid in omgevingen van klanten, zonder wijzigingen op de server en storage infrastructuur. Het blijft verbazingwekkend dat software zo een verschil kan maken.”

Ontkoppelde storage architectuur

Op 31 juli 2014 sloot PernixData zijn eerste volledige boekjaar, dat 42 procent kwartaal-op-kwartaal groei en inkomsten heeft geboekt. "PernixData heeft een absoluut geweldig jaar ervaren met baanbrekende functionaliteiten van het product, 160 procent groei in het wereldwijde personeelsbestand, uitgebreide industriële lofbetuigingen en top tier financiering", aldus Poojan Kumar, ceo en medeoprichter van PernixData. "Dit onderstreept de enorme vraag naar onze ontkoppelde storage architectuur."

 "We zijn getuige van een fundamentele verschuiving in het storage ontwerp waar prestaties worden losgekoppeld van de capaciteit met behulp PernixData FVP-software en server side flash", aldus Steve Luczo, voorzitter van de raad van bestuur en eo van Seagate Technology. "Dit brengt ongeëvenaarde prestaties en schaalbaarheid naar gevirtualiseerde applicaties en maakt flash-technologie een strategisch onderdeel van het software-defined datacenter van morgen."

"De eerste reis naar virtualisatie duurde vele jaren en heeft geleid tot een fundamentele verschuiving in datacenter design en beheer", zegt John W. Thompson, ceo van Virtual Instruments en chairman van Microsoft. "Het is echt spannend om deze volgende fase van acceleration te zien als meer bedrijven van alle groottes de unieke technologie van PernixData omarmen om de algehele prestaties van de toepassing in hun software-defined datacenters te verbeteren."

VMware

Pernixdata FVP werkt goed samen met VMware vSphere en de beheeroplossing vSphere web client. VMware heeft PernixData storage acceleratie FVP oplossingen toegelaten tot het Partner Verified Support Program (PVSP). PVSP is speciaal opgezet voor partners die niet via het reguliere VMware programma zich kunnen certificeren.

Door: Witold Kepinski

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!