Witold Kepinski - 22 augustus 2014

VMware start het VMware vCloud Air Network

VMware start het VMware vCloud Air Network, dat volgens de virtualisatie-specialist meer keuze en flexibiliteit biedt aan organisaties die willen profiteren van de voordelen van de hybride cloud. Het VMware vCloud Air Network is een netwerk van gevalideerde cloud-diensten gebaseerd op VMware-technologie. Er nemen meer dan 3800 VMware Service Provider-partners aan deel en het netwerk vormt daarmee een uitbreiding van het VMware Service Provider Program (VSPP).

VMware kondigt daarnaast aan dat VMware vCloud Hybrid Service voortaan VMware vCloud Air heet. Deze naamsverandering benadrukt VMware’s inzet om value added ‘as-a-service’-diensten te leveren aan klanten via zijn hybride cloud-platform, zoals Infrastructure as a Service, Desktop as a Service, Disaster Recover as a Service, etc. Toekomstige as-a-service-oplossingen van VMware krijgen dan ook ‘Air’ in hun naam, zodat ze in lijn zijn met deze strategie.

Uitbreiding wereldwijd
Sinds de launch in 2013 is de VMware vCloud Air (voorheen VMware vCloud Hybrid Service) gegroeid en biedt het organisaties in de Verenigde Staten, Europa en Azië de snelste route naar de hybride cloud. Er zijn op dit moment acht datacenters, in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Japan. VMware kondigde recent een uitbreiding aan in Azië via een joint venture met SoftBank Telecom Corp. en SoftBank Commerce & Service Corp. (SoftBank C&S), die vCloud Air naar Japan heeft gebracht. Daarnaast is VMware een strategisch partnership aangegaan met China Telecom om een hybrid cloud-dienst te bouwen in Peking.

VMware vCloud Air Network - Gevalideerde, lokale cloud-diensten
Het VMware vCloud Air Network ondersteunt klanten met grotere flexibiliteit, betere opties voor wereldwijde cloud-diensten en keuze in lokale cloud service providers van ofwel VMware vCloud Air of van het ecosysteem aan VMware vCloud Air Network Service Provider-partners.

Binnen het VMware vCloud Air Network kunnen klanten partners nu ook beter identificeren en selecteren dankzij een nieuw ‘badging’-systeem. Service providers die worden aangeduid als ‘IaaS Powered’ bieden clouds gebaseerd op VMware vSphere-technologie. Partners die ‘Hybrid Cloud Powered’ zijn, hebben hun dienst gevalideerd door gebruik te maken van VMware vCloud Director om een bidirectionele workflow mogelijk te maken tussen de klantomgeving en de partner-cloud. ‘Horizon DaaS Powered’-partners hebben gevalideerde clouds die desktop as a service-implementaties ondersteunen.

Additionele voordelen van het VMware vCloud Air Network voor klanten zijn meerdere compliance certificeringen, infrastructuur- en applicatiediensten in managed of self-service omgevingen, alsook verticale marktspecialisatie: datasoevereiniteit via lokale VMware vCloud Air-datacenters en VMware vCloud Air Network-service providers en naadloze transitie van on-premise naar de cloud voor VMware-klanten.

WK

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!