Redactie - 25 augustus 2014

Print-supplies van essentieel belang

Een inkoppertje die het belang van printsupplies aantoont: zonder supplies is een printafdruk niet mogelijk. Supplies spelen een ontzettend belangrijke rol voor resellers met name omdat de marges voor hardware de afgelopen jaren drastisch gedaald zijn. Resellers richten zich daarom vooral op de after sales service, een betrouwbare en rendabele bron van inkomsten. Supplies zijn hiermee een belangrijk instrument voor klantenbinding geworden. Ze vergroten de marges en zijn een vast onderdeel van het service aanbod geworden.

MPS verandert supplies markt

Managed Print Services (MPS) heeft de rol van supplies ook sterk veranderd, zowel positief als negatief. Wanneer bedrijven kiezen voor MPS gaan ze een langere samenwerking aan met de aanbieder. Deze langdurige klantrelatie resulteert in een stabiele afname van supplies. Aan de andere kant zorgt MPS voor kostenreductie. Bedrijven kiezen vaak voor MPS om kosten te besparen. Als gevolg van het invoeren van MPS krijgt een onderneming meestal een nieuw printbeleid. Dit maakt het bijvoorbeeld mogelijk om het aantal onnodige afdrukken terug te dringen. Hierdoor daalt het aantal benodigde supplies.

Nieuwe kanshebber

Mobile Printing heeft de meeste kans om de supplies markt voor resellers te laten groeien. Veel consumenten zijn nog niet op de hoogte van de mogelijkheden van deze manier van printen. Toch is het een uitgelezen kans voor resellers om dit wel op te nemen in het aanbod. Onderzoek geeft aan dat ruim 49% van de respondenten wel mobiel wil printen, maar daar niet de mogelijkheid toe heeft vanwege verschillende redenen. Je hoeft van van Mobile Printing geen hoge afdrukvolumes te verwachten, maar dit neemt niet weg dat Mobile Printing een musthave is voor resellers. Wanneer er meer mobiele apparaten verbonden zijn met de afdrukinfrastructuur is de kans groter dat er afdrukken worden gemaakt. Meer afdrukken zorgen voor meer benodigdheden: supplies. Eenvoud en toegankelijkheid spelen hierbij wel een belangrijke rol. Wanneer deze goed op elkaar afgestemd zijn is de consument sneller geneigd om een document mobiel af te drukken. Kortom: printen en supplies blijven een belangrijke rol spelen, zowel thuis als op kantoor.

Auteur: Duck den Hoed, Channel Marketing Manager, Xerox

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
Dutch IT Partner Day 11 juni2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!