VMware introduceert VMware EVO: RAIL hypergeconvergeerde infrastructuur-appliance
25-08-2014 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

VMware introduceert VMware EVO: RAIL hypergeconvergeerde infrastructuur-appliance

VMware introduceert tijdens VMworld 2014 zijn nieuwe oplossing VMware EVO: RAIL. Dit is volgens VMware een hypergeconvergeerde infrastructuur-appliance die klanten helpt bij het stroomlijnen, inzetten en schalen van hun Softwared Defined IT-infrastructuur. VMware EVO: RAIL is de eerste oplossing binnen een reeks hypergeconvergeerde oplossingen van VMware.

VMware zal de aankoop en inzet van deze hypergeconvergeerde infrastructuur-appliance afstemmen in samenwerking met Dell, EMC Fujitsu, Inspur, NetOne and Supermicro. VMware EVO: RAIL wordt aangeboden door partners als een enkele SKU met hardware, software en service, waarbij partners dienen als een ‘single point-of-contact’. Dankzij de brede ondersteuning van partners, kunnen klanten kiezen uit een breed scala aan systems vendors die VMware EVO: RAIL aanbieden.

Als nieuw bouwblok voor het Software Defined-Datacenter (SDDC) biedt VMware EVO: RAIL geïntegreerde compute-, netwerk-, storage- en beheersoftware die klanten in staat stelt snel en herhaaldelijk software-defined infrastructuurdiensten uit te rollen en te schalen, aldus VMware. De hypergeconvergeerde infrastructuur-appliance bevat een vooraf geteste, geïntegreerde 100 procent VMware software stack die is geoptimaliseerd voor een 2U/4-node hardware-platform.

Data stores

De VMware EVO: RAIL-software omvat VMware vSphere, VMware Virtual SAN, VMware vCenter Log Insight en de nieuwe EVO: RAIL-motor – allemaal geïntegreerd met hardware van de voorkeursleverancier van de klant. VMware EVO: RAIL vereenvoudigt volgensde leverancier verder de inzet van de appliance, configuratie alsook het beheer, patching en upgrading van de software. De appliance heeft een nieuwe, intuïtieve user interface die het voorheen handmatige proces van het creëren en beheren van virtuele machines stroomlijnt, samen met de geassocieerde netwerken en data stores. 

VMware richt zich met VMware EVO: RAIL op organisaties in de mid-market en het enterprise-segment. Met VMware Virtual SAN als basissoftware is VMware EVO: RAIL geschikt voor situaties zoals een virtual desktop-infrastructuur (VDI) en ook voor bijkantoren van organisaties in sectoren zoals financiële dienstverlening, overheid, gezondheidszorg, hoger onderwijs, verzekeraars, olie en gas en retail. Omdat de appliance is gebaseerd op VMware vSphere, kan hij samenwerken met bestaande VMware vSphere-omgevingen en ook dienen als on-ramp naar VMware vCloud Air.

Prijs en beschikbaarheid
VMware EVO: RAIL is naar verwachting via partners beschikbaar vanaf de tweede helft van 2014. De hypergeconvergeerde infrastructuur-appliance, inclusief hardware, software en ondersteuning wordt beschikbaar gemaakt voor aankoop via een enkel SKU op de price books van partners. De prijs wordt bekend via VMware EVO: RAIL-partners.

WK

 

Terug naar nieuws overzicht
Cloud