VMworld: nieuwe VMware virtualisatie, cloud management en OpenStack technologie
25-08-2014
Deel dit artikel:

VMworld: nieuwe VMware virtualisatie, cloud management en OpenStack technologie

VMware kondigt tijdens VMworld 2014 in San Francisco nieuwe virtualisatie-, cloud management- en geïntegreerde OpenStack-oplossingen aan. Deze toepassingen worden toegevoegd aan VMware’s portfolio voor het Software-Defined Datacenter en ondersteunen de flexibele behoeften van bedrijven, aldus de virutalisatie en cloudleverancier. De nieuwe oplossingen breiden volgens VMware het aanbod voor de klant uit door zowel open frameworks als hybride cloud-omgevingen te ondersteunen (van zowel VMware als andere leveranciers). 

Met de VMware Integrated OpenStack oplossing kunnen IT-organisaties van bedrijven en overheden OpenStack API’s en tools aanbieden bovenop de bestaande VMware-infrastructuur en daarmee kosten besparen rond voor compute, storage en beheer. Met de VMware Integrated OpenStack-distributie kunnen klanten een OpenStack-cloud inrichten om interne ontwikkelaars een API-gedreven infrastructuur te bieden. Lees hier meer over VMware’s Integrated OpenStack-oplossing.   

VMware NSX 6.1 
De vernieuwde versie van VMware’s NSX 6.1 bevat mogelijkheden voor geavanceerde netwerkmicrosegmentatie, verbeterde hybride cloud-connectiviteit, Equal Cost Multi-Path (ECMP) routing en integratie met VMware vCloud Automation Center 6.1. Deze nieuwste versie van VMware’s netwerkvirtualisatieplatform verbetert volgens VMware de beveiliging, schaalbaarheid en prestaties van het software-defined datacenter en de hybride cloud. Lees hier meer over VMware NSX en microsegmentatie.  

De VMware vRealize Suite oplossing combineert de functionaliteit van VMware’s bestaande cloud automation-, cloud operations- en cloud business management-oplossingen. VMware levert hiermee een complete software stack voor het beheer van een software-defined datacenter en public cloud infrastructuur-diensten (IaaS). Het uitgebreide platform, speciaal gebouwd voor het beheer van heterogene omgevingen en hybride clouds, zorgt ervoor dat de IT-afdeling snel de benodigde infrastructuur en applicaties kan leveren als de business daarom vraagt, zonder de controle over het beheer te verliezen. 

VMware vRealize Air Automation is de eerste in de reeks van nieuwe as-a-Service (aaS) cloud management-oplossingen. Met deze nieuwe abonnementsdienst kunnen klanten de levering en het lifecycle management van applicatie- en infrastructuurdiensten automatiseren met behoud van IT-compliance. Lees hier meer over VMware vRealize Air Automation.

VMware vCloud Suite 5.8  is een geïntegreerde oplossing voor het bouwen en beheren van een VMware vSphere private cloud, is gebaseerd op een software-defined datacenter-architectuur. Dit stelt organisaties in staat de IT-omgeving efficiënt en flexibel in te richten. VMware vCloud Suite 5.8 bevat provisioning-capaciteiten, waarmee klanten compute-, netwerk-, en disaster recovery-diensten kunnen toevoegen aan hun applicaties en infrastructuur. Lees hier meer over VMware vCloud Suite 5.8.


Beschikbaarheid
VMware Integrated OpenStack is naar verwachting beschikbaar in de eerste helft van 2015. Geïnteresseerde klanten kunnen zich hier voor deze oplossing aanmelden als VMware’s qualified Beta. VMware NSX 6.1, VMware vRealize Suite en VMware vCloud Suite 5.8 zijn beschikbaar in het derde kwartaal van 2014. 

WK

 

 

Terug naar nieuws overzicht
Cloud