Afvalverwerker Attero besteedt IT-beheer uit aan Cegeka
26-08-2014 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Afvalverwerker Attero besteedt IT-beheer uit aan Cegeka

Afvalverwerker Attero besteedt het beheer van zijn gehele IT-infrastructuur uit aan Cegeka. De ICT-dienstverlener gaat werkplekdiensten verzorgen voor 600 werknemers en neemt het volledige beheer van de servers over.

De hardware van Attero verhuist dankzij de overeenkomst naar het datacenter van Cegeka. Op termijn wil Attero deze apparatuur afstoten en alle IT als een dienst afnemen. Attero had voorheen het beheer van zijn IT-infrastructuur uitbesteed aan T-Systems. Het contract heeft een looptijd van vijf jaar.

Infrastructure-as-a-Service
Cegeka gaat voor Attero de infrastructuur verzorgen in de vorm van Infrastructure-as-a-Service (IaaS) voor zowel de werkplekomgeving als voor de bedrijfsapplicaties. Het beheer van de bedrijfsapplicaties blijft vooralsnog bij de leveranciers van die applicaties. Attero wil dit beheer in de toekomst mogelijk bij Cegeka neerleggen, zodat er nog maar één aanspreekpunt is voor de IT.

Cegeka verzorgt eveneens de ondersteuning voor de gehele organisatie, ook op locatie bij de verschillende Attero-vestigingen. Daarnaast krijgen de medewerkers via een self- serviceportal de mogelijkheid zelf wijzigingen door te voeren of verzoeken in te dienen.

Transfer naar Cegeka
De komende maanden vindt de transfer naar Cegeka plaats. Volgens planning moet deze eind dit jaar zijn afgerond. Vervolgens start de transitie van de huidige infrastructuur naar de eigen standaarden en systemen. Het opbouwen van deze nieuwe omgeving zal drie maanden in beslag nemen.

Attero biedt overheden en bedrijven een duurzame oplossing voor hun afvalstromen. Ruim zevenhonderd medewerkers verwerken op 15 locaties het afval van ruim vijf miljoen Nederlanders. Daarnaast verwerkt Attero bedrijfsafval en is het de grootste verwerker van gft.

Terug naar nieuws overzicht