VMware introduceert VMware Workspace Suite

26-08-2014 | door: Witold Kepinski

VMware introduceert VMware Workspace Suite

VMware introduceert VMware Workspace Suite, een nieuw geïntegreerd platform voor het beheer van applicaties, data en devices. De VMware Workspace Suite is per direct beschikbaar. Het biedt één geïntegreerde portal voor de toegang tot ‘AirWatch by VMware’- mobiele en content management-oplossingen, en VMware Horizon.

Voor eindgebruikers betekent volgens VMware dit een unified ervaring op hun mobiele en desktop-apparaten, terwijl IT-beheerders profiteren van een uitgebreide beheeroplossing. Daarnaast introduceert VMware nieuwe producten en features die klanten moeten helpen met de volgende IT-fase waarin desktops en applicaties als een dienst worden geleverd.

VMware Workspace Suite biedt toegang tot web, SaaS- en Windows-applicaties via mobiele apparaten vereisen slechts één enkele klik omdat ze ze zich binnen de VMware Workspace Portal bevinden en verschijnen in de AirWatch-catalogus.

VMware biedt verder een unified platform dat resource-beheer kan monitoren en automatiseren binnen private en publieke clouds via VMware vCloud Automation Center en VMware vCenter Operations Manager voor het hoogste SLA (service level agreement)-niveau. VMware Workspace Suite combineert VMware Horizon 6 met Enterprise Mobile Management (EMM), AirWatch by VMware.

Desktop

Er zijn verder updates voor het VMware desktop-portfolio. De toevoeging van CloudVolumes biedt real-time levering van applicaties, gebruikersinstellingen en data naar iedere virtuele desktop. Hieronder profiteren klanten van gepersonaliseerde desktops maar met de economische voordelen van een gedeelde infrastructuur.De samenwerking tussen VMware, Google en NVIDIA biedt een technologische preview van high-performance, workstation-achtige applicates en desktops die toegankelijk zijn vanaf Chromebooks. Klanten hebben hierdoor meer keuze in de hardware die ze gebruiken wanneer hoge computereisen nodig zijn op visueel gebied.

VMware biedt verder Applications-as-a-Service met VMware Horizon DaaS. Dit is een oplossing die uitgebreide levering van published applicaties, gedeelde desktop-sessies en volledige virtuele desktops en applicaties biedt, via een multi-tenant public cloud DaaS. VMware Horizon DaaS wordt beschikbaar voor global accounts in het Verenigd Koninkrijk. Een derde desktop-service optie, VMware Horizon DaaS Enterprise, gaat high performance DaaS-omgevingen bieden voor een uitgebreidere set gebruikersprofielen.

Introductie Project Meteor, technologische preview
Tijdens VMworld 2014 demonstreerde VMware ook Project Meteor, een technologische preview van de nieuwe desktop en applicaties as-a-service. Meteor creëert gepersonaliseerde desktops met de applicaties en data van een gebruiker. Hierbij wordt dynamisch gebruik gemaakt van een generiek beschikbare virtuele machine. Project Meteor levert de resources ook binnen enkele seconden naar ieder device met een HTML5-gebaseerde browser, zo beweert VMware.

Prijs en beschikbaarheid
VMware Workspace Suite is per direct beschikbaar. Prijzen zijn op te vragen via de lokale resellers. VMware Horizon DaaS Enterprise, support voor published applicaties en de nieuwe dienst in de UK worden verwacht in Q3 van 2014. Voor meer informatie, klik hier. De CloudVolumes-oplossing is per direct beschikbaar. Vroegtijdige toegang tot de technologische preview van de rijke applicaties op Chromebooks is beschikbaar voor VMware- en NVIDIA-klanten. Meer informatie op de registratiepagina.

WK

Terug naar nieuws overzicht