Witold Kepinski - 29 augustus 2014

HP introduceert nieuwe ProLiant Generation 9 servers

HP introduceert nieuwe ProLiant Generation 9 servers (ProLiant Gen9) die de Gen8 opvolgen. Deze nieuwe generatie x86 servers zijn voorzien van een DDR4 geheugen en 22nm Haswell Intel processors. Naar verluidt zullen de servers worden voorzien van Intel's Grantley-EP platform, ook bekend als de Intel Xeon processor E5-2600 v3 reeks. Hiermee wordt de performance van workloads en applicaties verhoogd en er kunnen meer virtual machines (vm's) op worden uitgerold.

De nieuwe servers zijn volgens HP makkelijker in gebruik en beheer dankzij de Unified Extensible Firmware Interface (UEFI) en RESTful application programming interfaces. Ook de HP SmartCache software en HP FlexFabric adapters zorgen dat de servers snel werken. De HP OneView converged management software die later dit jaar erbij wordt geleverd ondersteunt UEFI, RESTful APIs en andere beheertools.

De HP servers kunnen worden geconfigureerd in een blade, rack, tower of scale-out architectuur voor cloud computing omgevingen. De servers kunnen daardoor diverse workloads aan.

De nieuwe Gen9 systemen zijn onder andere de Apollo 6000 en 8000, ML 350, DL 360 en 380. De bestaande DL 360e en 380e worden omgedoopt tot de 160 en 180.

WK

 

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!