Redactie - 01 september 2014

Actrices met de billen bloot na Apple iCloud hack

De naaktfoto’s van verschillende hollywoodsterren circuleren momenteel online. Een hacker beweert dat hij ze kon bemachtigen door Apple’s iCloud te kraken zo meldt Datanews.

Een vijftiental actrices, waaronder Jennifer Lawrence (The Hunger Games), Kirsten Dunst (Spiderman) en Kaley Cuoco (Big Bang Theory) staan momenteel letterlijk met de billen bloot door foto’s die momenteel op internetsites circuleren. Sommige slachtoffers hebben de echtheid ervan bevestigd terwijl anderen dit net ontkennen of zeggen dat het om beelden gaat die al enkele jaren oud zijn of zelfs al enige tijd zijn gewist. 

Wat de zaak vanuit technologisch standpunt interessant maakt is dat de verspreider van de beelden beweert dat hij ze bemachtigde via een hack van iCloud, Apple’s online opslagdienst waarnaar je onder meer genomen foto’s automatisch kan uploaden. Hoe dat precies is gebeurt is nog niet bekend, maar de bewering is alvast geen goed nieuws voor het technologiebedrijf dat volgende week dinsdagavond naar alle waarschijnlijkheid een nieuwe iPhone en een smartwatch voorstelt.

Hoe te voorkomen 
Wie door het voorval bezorgd is over de veiligheid van iCloud kan wel een extra veiligheidsmaatregel inbouwen. Via Mijn Apple ID kan je doorklikken naar ‘Account beheren’ en daaronder kiezen voor twee-staps-verificatie. Met deze methode krijg je een bericht op je iPhone met een extra bevestigingscode elke keer er aanpassingen gebeuren aan je account. Ook Google en Dropbox bieden dit soort extra beveiligingslaag aan.

In samenwerking met Datanews

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!