MDM-specialist VeliQ wijzigt managementteam
01-09-2014 | door: Witold Kepinski

MDM-specialist VeliQ wijzigt managementteam

VeliQ, leverancier van mobile device management (mdm) technologie, heeft het managementteam gewijzigd. Per 1 augustus is Alex Bausch, oprichter van VeliQ, teruggetreden als CEO. Alex Bausch: “Ik ben erg trots op wat VeliQ in korte tijd heeft bereikt. Het moment is nu daar om de verantwoordelijkheid over te dragen aan een nieuwe groep mensen. Ik zal me blijven concentreren op de gebieden waar mijn hart ligt en mij focussen op de productvisie”. Ron van Bijsterveld (foto) en Edgar Jager (tweede foto) gaan in de rol van CEO gezamenlijk leiding geven aan VeliQ. Van Bijsterveld is vorig jaar juni bij het bedrijf gekomen als Chief Technology Officer. De van SAP afkomstige Jager was eerder dit jaar benoemd tot Executive Vice President Worldwide Sales.

Naast van Bijsterveld en Jager bestaat het managementteam uit: Ronald Wanink (Chief Technology Officer), Richard Pikaar (Chief Services Officer) en Joachim de Sterke (Chief Financial Officer). Zij worden ondersteund door de Raad van Commissarissen, bestaande uit Kim Wiencken (General Partner bij het Deense Northcap) en Peter Arensman (Algemeen Directeur bij BAS Consultancy). Alex Bausch blijft als adviseur nauw bij het bedrijf betrokken.

“In mijn visie staat VeliQ aan de vooravond van een grote internationale doorbraak, door recente partnerships die wij aangegaan zijn met zeer grote bedrijven als KPN, Portugal Telecom, Oi, Canopy en Vimpelcom", zegt Jager. Na de afgelopen twee jaar ieder kwartaal gemiddeld meer dan 30% te zijn gegroeid, is de verwachting dat VeliQ onder leiding van van Bijsterveld en Jager deze groei ook de komende kwartalen zal volhouden. “De komende tijd blijft VeliQ zich concentreren op het samen met partners ontwikkelen van oplossingen voor mobility en cloud servicemanagement", zegt van Bijsterveld. "Ons platform wordt door iedere partner anders ingezet. Door onze partnerfocus zijn wij gezamenlijk in staat om een enorme variëteit aan klanten en industrieën te voorzien van de juiste oplossingen,”

WK

Terug naar nieuws overzicht
Mobility