Acronis koopt backup-specialist BackupAgent
02-09-2014 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Acronis koopt backup-specialist BackupAgent

Acronis, speler op het gebied van data protectie, kondigt de acquisitie aan van BackupAgent, een Nederlandse dienstverlener uit Delft op het gebied van cloud backup. Met deze acquisitie, waarbij het aankoopbedrag niet bekend is gemaakt, zullen bestaande Acronis en BackupAgent partners de mogelijkheid krijgen om een brede dataprotectie oplossingen aan hun klanten aan te bieden, aldus Acronis. 

Roland Sars (foto) en Robbert van Geldrop, oprichters van BackupAgent: "Deze overname past binnen onze expansieplannen. Deel gaan uitmaken van Acronis ondersteunt BackupAgent's visie om 's werelds grootste cloud backup speler te worden. Deze overname brengt alleen maar goeds voor onze service providers, nu ze deel uitmaken van een wereldwijd ecosysteem van duizenden channel partners."

Service providers kunnen de cloud backups uitvoeren in hun eigen datacenter, het datacenter van de klant, of gebruik maken van Acronis datacenters en starten met de verkoop van de dienst zonder initiële kosten. Dit geeft elke managed service provider, hosting of telecom bedrijf de mogelijkheid om cloud backup aan te bieden, aldus Acronis.

Na verloop van tijd zal BackupAgent's oplossing worden aangedreven door Acronis AnyData Engine-technologie, waardoor service providers de meest complete cloud backup oplossing aan hun klanten kunnen aanbieden: file-level en full-system backup voor desktops en servers, voor Windows, Mac en Linux-platforms; backup van fysieke en virtuele servers, ondersteuning van alle populaire hypervisors: Microsoft Hyper-V, VMware vSphere, Citrix XenServer, RHEV / KVM, Oracle VM; Backup voor zakelijke applicaties: Microsoft Exchange, SharePoint, Active Directory, SQL Server; ondersteuning van meerdere opslaglocaties: lokaal, in de cloud van de service provider, de Acronis Cloud, de publieke cloud, alsook elke mix van die bestemmingen op basis van voorkeur van de klant en de gevoeligheid van de data; een scala aan backup en opslag-oplossingen voor data om te garanderen dat de gegevens het vereiste niveau van bescherming hebben en eisen van lokale overheden na te leven; en de mogelijkheid tot het uitvoeren van noodherstel in de cloud, eventuele downtime vermijdend.

WK

 

Terug naar nieuws overzicht
Security