Redactie - 04 september 2014

Compuware overgenomen door Thoma Bravo voor 2,5 miljard dollar

De Amerikaanse softwareleverancier Compuware is overgenomen door private equity firma Thoma Bravo voor 2,5 miljard dollar. Compuware voorzitter Gurminder S. Bedi zegt dat Compuware een toegevoegde waarde biedt op het gebied van applicatie software, services, and financieele expertise. Elliot Management, dat 9,5 procent aandeel heeft in Compuware, is akkoord met de verkoop.

De overname zou begin volgend jaar al rond moeten zijn. Het investeringsbedrijf Thoma Bravo legt 2,5 miljard dollar op tafel. Dat is zowat 3,5 keer de omzet van 720 miljoen dollar. Thoma Bravo investeert vooral in bedrijven die zich toeleggenop applicatie- en bedrijfssoftware. Eerdere overnames zijn TravelClick, Tripwire, Keynote Systems en Blue Coat Systems.

Compuware met hoofdzetel in het Amerikaanse Detroit, is in 1973 opgericht en heeft zich de jongste jaren helemaal toegelegd op Application Performance Management (APM). Alle andere activiteiten zoals Uniface en Changepoint werden van de hand gedaan.

Compuware stond genoteerd op de Nasdaq maar wordt nu van de beurs gehaald. Thoma Bravo heeft met Keynote ook al een bedrijf in haar portfolio dat APM-oplossingen beidt. Mogelijk zal dat geïntegreerd worden bij Compuware.

Vlak voor de overname startte Compuware het nieuwe bedijf Covisint dat een 'cloud engagement platform' aan eindgebruikers biedt. Covisent komt niet bij Thoma Bravo en blijf een zelfstandige entiteit.

Witold Kepinski in samenwerking met Datanews

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!