AVG koopt voor 220 miljoen dollar MDM-specialist Location Labs
04-09-2014 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

AVG koopt voor 220 miljoen dollar MDM-specialist Location Labs

Anti-malware specialist AVG Technologies koopt Location Labs, leverancier van mobile device management en mobiele technologie om mensen te beschermen. Naar verwachting zullen Location Labs' geïntegreerde platform voor mobiele operators, de meegeïnstalleerde dienst op Android smartphones en mobiele abonnementsdiensten op het gebied van onder andere gezin, veiligheid en het beheer van persoonlijke apparaten stuk voor stuk een aanvulling en uitbreiding vormen op AVG's bestaande mobiele aanbod.

Gary Kovacs, CEO van AVG Technologies wil zijn bedrijf met de overname beter smartphones tegen malware beschermen. "Het aantal mobiel-aangesloten apparaten aan het eind van dit jaar de wereldbevolking al overtreffen. De gecombineerde bestaande mobiele user base van beide bedrijven biedt ons de unieke gelegenheid om online beveiliging te leveren aan ongeveer een kwart miljard apparaten, aangezien we steeds meer mensen mobiel online zien gaan."

AVG's aanbod omvat onder andere de AVG AntiVirus voor Android-app, de eerste beveiligings-app die meer dan 100 miljoen keer is gedownload via Google Play. Met AVG Zen, een eerder dit jaar geïntroduceerde toepassing voor Windows pc's en Android smartphones en tablets, pakt AVG rechtstreeks de uitdagingen aan waar consumenten zich tegenwoordig voor geplaatst zien bij het behoud van controle over hun privacy, bescherming en presteren in een wereld die steeds meer gedomineerd wordt door de Internet of Things, aldus Kovacs.

 

Terug naar nieuws overzicht
Security