Witold Kepinski - 04 september 2014

Truston kiest voor datacenter- en netwerkdiensten van Vancis

Truston Solutions kiest voor haar Shared Service Center voor de datacenter- en netwerkdiensten van Vancis, aanbieder van ICT-diensten. Truston, specialist op het gebied van Oracle Health Insurance (OHI), biedt door middel van het Service Center de OHI-applicatie suite als Software as a Service (SaaS) aan zorgverzekeraars.

OHI is een basisapplicatie die zorgverzekeraars gebruiken om primaire bedrijfsprocessen te regelen, zoals polisbeheer, debiteurenbeheer, verwerking van declaraties en contractmanagement. Door het SaaS-model hoeven de zorgverzekeraars zich niet meer te bekommeren over eigen apparatuur en aanschaf van softwarelicenties. Ook het beheer (technisch, applicatief (deels) en functioneel) van de OHI-suite wordt nu door Truston uitgevoerd.

Truston heeft haar OHI-infrastructuur geplaatst in de twee datacenters van Vancis. Het bedrijf neemt ook netwerk- en internetconnectiviteit tussen beide datacenters af om zo de beschikbaarheid van de applicatie te optimaliseren. OHI wordt vanuit beide datacenters van Vancis aangeboden en is geografisch redundant opgebouwd. Vancis verzorgt hierin de netwerkbeveiliging door de inzet van managed firewalls. Daarnaast levert Vancis netwerkdiensten aan Truston buiten het datacenter om. Zo beheert Vancis de netwerkapparatuur op locatie van zorgverzekeraars en levert de ICT-dienstverlener advies omtrent netwerkvraagstukken.

Beschermde omgeving
De datacenters zijn fysiek gescheiden maar zijn virtueel gezien één. Paul van Roozendaal (foto), algemeen directeur van Vancis: "Wij hebben alle netwerkcomponenten volledig geografisch redundant opgebouwd, in een zogenaamde active/active configuratie vanuit onze eigen datacenters. Mocht er een component falen dan heeft dit geen invloed op de beschikbaarheid en de performance van de applicatie. De OHI SaaS-omgeving moet namelijk te allen tijde beschikbaar zijn. De oplossing dient daarom in hoogwaardige datacenters te draaien die elkaar kunnen opvangen met een betrouwbare netwerkinfrastructuur."

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!