Witold Kepinski - 04 september 2014

Dimension Data helpt Hubrecht Instituut voor Ontwikkelingsbiologie met mobiele strategie

ICT-dienstverlener Dimension Data heeft het Hubrecht Instituut voor Ontwikkelingsbiologie – onderdeel van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) – geholpen bij het opstellen van een enterprise mobility-strategie en een roadmap voor mobility.

Aan de hand van een enterprise mobility development-model maakte Dimension Data een raamwerk voor de implementatie van enterprise mobility. Hiermee is het Hubrecht Instituut in staat duidelijke korte- en langetermijndoelen te stellen. Ook beschikt de organisatie nu over een evolutiematrix waarmee men de voortgang op het gebied van mobility kan bijhouden.

Doordat het Hubrecht instituut groeit, maken steeds meer onderzoeksgroepen en studenten met hun eigen devices gebruik van de faciliteiten van het Hubrecht Instituut. Voorheen waren mobiele apparaten alleen toegestaan op de wifi-infrastructuur voor bezoekers. Hierdoor kwam de infrastructuur onder druk te staan en werden de grenzen van de capaciteit snel bereikt. Soms werd ook ongeautoriseerd verbinding gemaakt via de bedrade netwerkinfrastructuur. Het Hubrecht Instituut schakelde Dimension Data in voor advies en herziening van de infrastructuur.

Doel was een oplossing voor te stellen, waarmee bezoekers in staat zijn verbinding met de draadloze en vaste, bekabelde infrastructuur te maken via hun eigen devices, en tegelijkertijd de security-status te behouden – en dat alles met een minimale belasting van de IT-afdeling. Al snel werd duidelijk dat enterprise mobility in een bredere context onderzocht en geïmplementeerd moest worden. Derhalve werden de businessbehoeften en strategische doelen op het gebied van enterprise mobility vastgelegd.

Met het enterprise mobility development-model was het Hubrecht Instituut in staat zijn huidige en gewenste status te bepalen voor zes kerncompetenties op het gebied van enterprise mobility: gebruikers, devices, netwerken, adaptive security, operaties en applicaties.

WK

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!