Witold Kepinski - 04 september 2014

Cisco introduceert UCS M-Series Modular Services en Cisco UCS Mini

Cisco breidt zijn Unified Computing System (UCS) server aanbod uit, met de introductie van Cisco UCS M-Series Modular Services voor applicaties op cloud-schaal, en Cisco UCS Mini voor kleine omgevingen. Daarnaast zorgt de uitbreiding van het huidige UCS-portfolio voor meer verwerkingskracht en schaalbaarheid, voor een breed scala aan datacenter-workloads, met nieuwe, vierde generatie UCS Rack en Blade Servers voor applicatieprestaties, aldus de Amerikaanse netwerkleverancier.

De nieuwe Cisco UCS M-Series Modular Servers zijn ontwikkeld voor cloud service providers en grote bedrijven die in toenemende mate vertrouwen op ‘scale-out’ applicatie-architecturen. De UCS M-Series gaat volgens Cisco verder dan conventionele ‘scale-out’ ontwerpen en benut Cisco’s UCS ‘fabric computing’ voor een afgeslankte infrastructuur voor applicaties op cloud-schaal.

De nieuwe Cisco UCS C3160 Rack Server beschikt lokaal over een hoge disk-opslagcapaciteit en is volgens Cisco ideaal voor gedistribueerde data-analyse en object stores, ongestructureerde data repositories en de streaming en transcoding van media.

Edge-scale computing

Met de introductie van Cisco UCS Mini is Unified Computing nu geoptimaliseerd voor remote sites, filialen en kleine IT-omgevingen. Deze alles-in-een oplossing biedt servers, opslag en netwerkvoorzieningen in een compacte behuizing die eenvoudig te implementeren en te gebruiken is. Hiermee komen de voordelen van UCS - eenvoud en automatisering van IT - beschikbaar voor een nieuw klantsegment. Voor klanten die werken met grote aantallen remote sites of filialen, maakt UCS-systeembeheer controle over operaties en policies mogelijk voor grootschalige gedistribueerde computing, aldus Cisco.

Kernapplicaties voor datacenters

Nieuwe vierde-generatie UCS Servers en UCS Director producten leveren de verwerkingskracht en de controle om intensieve data-analyse en een breed scala aan applicaties te versnellen. De UCS B200 M4 Blade Server, C220 M4 en C240 M4 Rack Servers bieden hoge applicatieprestaties voor verschillende workloads, aldus Cisco.

UCS Director Express for Big Data zorgt voor een beheer- en automatiseringsomgeving die big data en enterprise applicaties verenigt. Cisco’s vernieuwing van het partnership met SAP en Intel levert nu één enkele beheerconsole op voor de gecombineerde SAP HANA- en Hadoop-infrastructuur, zo besluit de netwerkleverancier.

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!