Redactie - 04 september 2014

Samsung onthult eerste B2B-tablet met Galaxy Tab Active

waterdichte en schokbestendige 8 inch-tablet voor de professionele markt, de Galaxy Tab Active.

Het toestel mikt op de bedrijfsmarkt, is water- en stofbestendig, en kan het tien uur uitzingen zonder oplaadbeurt (dankzij de 4,450 mAh batterij). De batterij kan vervangen worden, en de Tab Active is standaard uitgerust met Knox, de beveiligingssoftware van Samsung.

De Koreanen hebben ook al deals op zak met SAP, Oracle en Citrix, om de software van die bedrijven beschikbaar te maken voor het toestel.

De gebruikersinterface is aangepast aan de noden van de verschillende B2B-verticals waarin Samsung zich wil begeven, en het toestel heeft ook een C Pen aan boord, een stevigere versie van de S Pen die bij andere Galaxy-toestellen wordt meegeleverd. De Tab Active heeft een 1.2GHz quad core processor aan boord, en heeft een werkgeheugen van 1,5GB. Dankzij zijn speciale jasje zou het toestel (en vooral het scherm) een val van 1,5 moeten kunnen overleven, en de 3,1 MP camera is eerder bedoeld voor het scannen van barcodes dan voor het nemen van mooie foto’s. Aan de voorzijde zit een camera van 1.2 MP, zodat er toch ‘business selfies’ genomen kunnen worden.

De Tab Active wordt standaard geleverd met een geheugen van 16GB, en kan uitgebreid worden tot 64GB.

In samenwerking met Datanews

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!