Witold Kepinski - 05 september 2014

AXIS introduceert A1001 Network Door Controller

Tijdens de vakbeurs Security Essen presenteert IP-cameraspecialist AXIS de A1001 Network Door Controller, een nieuw product voor gericht toegangsbeheer dat speciaal is ontwikkeld voor kantoren, industriële bedrijven en de retailsector. 

Tachtig procent van de klanten werkzaam in videobewaking en toegangsbeheer, heeft behoefte aan een nuttige combinatie van systemen voor netwerkvideotechnologie en toegangsbeheer, aldus het BSRIA World Security Report. Het toetreden tot de markt voor fysiek toegangsbeheer, biedt Axis de mogelijkheid om zowel zijn partners als consumenten een uniforme oplossing te bieden voor het totale spectrum van videobewaking.

De AXIS A1001 en de geïntegreerde software AXIS Entry Manager zijn speciaal ontwikkeld voor kleine tot middelgrote bedrijven met maximaal tien deuren en met basisbehoeften op het gebied van toegangsbeheer. De A1001 integreert eenvoudig met andere software, waardoor het platform geschikt is voor grote ondernemingen. Via een groot aantal software-partners kan worden voldaan aan de verschillende eisen van de klant, inclusief integratie met video- en inbraaksystemen. Deze gedecentraliseerde, slimme netwerkoplossing is gemakkelijker en flexibeler te installeren en uit te breiden dan conventionele systemen. Tijdens Security Essen 2014 presenteert Axis samen met zijn partners Nedap en Entelec voor het eerst zijn oplossingen op het gebied van toegangsbeheer.

‘The Power of 4’
De aanwezigheid van Axis op Security Essen staat dit jaar geheel in het teken van ‘The power of 4’. Dit thema omvat, naast de nieuwe 4K-camera, een nieuwe software-versie van AXIS Camera Station 4.0 en de uitbreiding van het assortiment. Naast camera’s, encoders en accessoires zijn dit producten op het gebied van toegangsbeheer in totaal vier hardware oplossingen. Tevens viert Axis zijn dertigjarige jubileum en gaat het bedrijf zijn vierde decennium in.

Video-analyses
Axis wil in de toekomst een uniform oplossingsmodel voor de mondiale bewakingsmarkt bieden. Dit doel deelt het bedrijf met zijn partner IPS Intelligent Video Analytics, die ook op de beurs aanwezig is. In Essen introduceert deze fabrikant van videoproducten zijn nieuwste video-analyse technologie. Naast IPS Intrusion Detection met i-LIDS-certificaat (Primary Detection System) worden ook de modules IPS Motion Detection, IPS Sabotage Detection, IPS Loitering Detection en IPS Indoor Detection voor Axis ACAP camera’s en encoders gepresenteerd.

Videobewakingsoplossing in de cloud
Op het gebied van Video Surveillance-as-a-Service toont Morphean AG op de stand van Axis zijn innovatieve videobewakingsoplossingen in de cloud. Morphean AG is al meer dan tien jaar actief op deze markt en kent de wensen van de gebruikers. Door de samenwerking met Axis Communications (Axis Video Hosting Provider) bevestigt en vergroot het bedrijf deze voorsprong. Klanten profiteren zo van moderne oplossingen voor een aantrekkelijke prijs. Bovendien zal de AXIS A1001 Network Door Controller met behulp van Morphean ook via de cloud beschikbaar zijn.

Axis Communications vindt u tijdens security essen 2014 in hal 2.0, stand 311.

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!