Witold Kepinski - 06 september 2014

Nieuwe spelers laten zich gelden in external disk storage markt

HP wist in het tweede kwartaal van 2014 als enige top-5 leverancier te groeien in de external disk storage markt. Deze markt daalde met 1,4 procent naar 5,9 miljard dollar, mede doordat er minder vraag is naar high-end arrays. Vooral de nieuwe lichting storage leveranciers, zoals Nutanix en Pure Storage wisten te groeien. Dit meldt marktonderzoeksbureau IDC in zijn Worldwide Quarterly Disk Storage Systems Tracker.

Marktleider EMC zag de verkoop met 5,2 procent dalen en heeft een marktaandeel van 30,1 procent. NetApp zag de verkoop met 3 procent dalen en heeft nu een marktaandeel van 13 procent.

IBM verkocht 4,7 procent minder. HP groeide met 0,4 procent. Dell verkocht 1 procent minder en Hitachi zag de verkoop met 12 procent dalen.

De verkoop van high-end array storage systemen blijft afnemen. De verkoop van midrange storage staat ook onder druk. Maar entry-level storage is wel in trek. Verder neemt de vraag naar storage in de EMEA-regio toe.

De vraag naar storage van nieuwe leveranciers steeg in het tweede kwartaal met 11 procent. Deze categorie, waar partijen zoals Nutanix, Nimble en Pure Storage onder vallen, heeft een marktaandeel van 21 procent. Lees meer over het IDC-onderzoek hier.

WK

 

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!