Witold Kepinski - 09 september 2014

G DATA biedt gratis tool tegen gemanipuleerde USB-apparaten

Malware die de computer infecteert met een besmette USB-stick bestaat al jaren. Maar nu hebben onderzoekers van het Berlin Security Research Lab (SRLabs) een nieuwe aanvalsmanier ontdekt en getoond tijdens de Black Hat hackerconferentie in Las Vegas.

Bij de aanval wordt de firmware van een USB-stick aangepast, waardoor de computer waar de stick in wordt gestoken, denkt dat het om een wireless toetsenbord of ander apparaat gaat in plaats van een gewone USB-stick.  Zo kan een ogenschijnlijk onschuldige USB-stick zich voordoen als toetsenbord en kwaadaardige code in de PowerShell interface ingeven. Op die manier kan een cybercrimineel de controle over een pc overnemen. G DATA heeft een oplossing voor dit gevaar: G DATA USB KEYBOARD GUARD. Deze tool is nu gratis te downloaden via https://www.gdata.nl/nl-usb-keyboard-guard.

Systeemeisen:

Windows (32 bit / 64 bit): Windows 8.x / 8 / 7 / Vista, minimaal 1 GB RAM; (32 bit); Windows XP (SP2 en hoger), minimaal 512 MB RAM. Een internetconnectie is noodzakelijk om de software te kunnen downloaden en om de virushandtekeningen en software-updates te ontvangen.

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!