Witold Kepinski - 09 september 2014

Ruckus biedt gratis mobiele Smart Wi-Fi-app voor beheer access points

Ruckus Wireless introduceert de Ruckus Smart Wireless Installation and Provisioning Engine (SWIPE). Dankzij deze gratis Smart Wi-Fi-app kunnen technici en IT-medewerkers met hun iPhone, iPad, smartphone of tablet snel en efficiënt de Ruckus ZoneFlex access points (APs) op locatie installeren en configureren.

SWIPE helpt systemintegrators en carriers of serviceproviders om de Ruckus AP’s die onderdeel zijn van hun Wi-Fi-netwerk eenvoudig toe te voegen aan het centrale beheersysteem zoals Ruckus SmartCell Gateway (SCG) 200 en Ruckus virtual SmartCell Gateway (vSCG). SWIPE autoriseert de verbinding met de AP en zorgt ervoor dat de SCG of vSCG direct over de gegevens van de access point beschikt, inclusief locatiegegevens (zoals foto’s en plaats). SWIPE kan zelf ook de AP’s in de buurt of op naam zoeken en eventuele fouten detecteren.

Om een nieuwe access point in gebruik te nemen hoeft een medewerker nu alleen nog maar de barcode te scannen, de naam van de AP in te vullen, een foto te maken van de geïnstalleerde AP en een configuratieprofiel (AP-groep) voor die AP te kiezen. Bij de eerste opstart maakt de AP direct verbinding met de Ruckus SCG of vSCG en downloadt automatisch de juiste configuratie.

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!