Dell introduceert 13de generatie PowerEdge-servers
09-09-2014 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Dell introduceert 13de generatie PowerEdge-servers

Dell introduceert een nieuwe generatie PowerEdge-servers. Zij biedt volgens Dell vooral verbeteringen voor het systeembeheer en gaat organisaties helpen nieuwe typen applicaties en workloads in te zetten en te optimaliseren. Dell zegt de 13e generatie Dell PowerEdge-servers te leveren tegen een optimale prijs/prestatie-verhouding. De nieuwe modellen zijn geschikt voor een breed spectrum van grootzakelijke, internet- en hyperscale-applicaties. Zij combineren technologie voor opslag, computing en systeemgeheugen met geavanceerde mogelijkheden voor systeembeheer.

Het nieuwe Dell PowerEdge-aanbod omvat blade en tower servers in vier vormfactoren en biedt de flexibiliteit om in te spelen op ICT-trends zoals cloud computing, mobiliteit, Big Data en Software-Defined processen. De eerste in de nieuwe reeks van Dell PowerEdge-servers zijn de rack servers PowerEdge R730xd, R730 en R630 en de tower server T630. Deze modellen zijn voorzien van processors uit de Intel Xeon processor E5-2600 v3 reeks. In combinatie met Dells end-to-end infrastructuuroplossingen, software en diensten zorgen de nieuwe PowerEdge-servers in te zetten voor eeleisende applicaties en omgevingen.

Dell Fluid Cache for SAN 

De nieuwe PowerEdge-servers van Dell maken gebruik van de allerlaatste storage-technologieën, zodat organisaties hun data dichterbij de processor kunnen brengen om applicaties te versnellen. Door kostenefficiënte 1,8 inch SATA-flashkaarten te gebruiken is de Dell PowerEdge R630 in staat om klanten 2,4 keer de input/output operations per second (IOPS) te bieden dan bij gebruik van 2,5 inch solid state drives in dezelfde hoeveelheid ruimte, aldus Dell. De PowerEdge R730xd biedt daarnaast tot 100 TB aan storage-capaciteit voor Microsoft Exchange. Data is sneller beschikbaar dankzij de NVMe Express Flash-storage en de inzet van Dell Fluid Cache for SAN en SanDisk DAS Cache. Verder is het mogelijk grote datasets in zones verdelen door de RAID-prestaties te verdubbelen met optionele dual PERC9-controllers. Ook is het mogelijk om de servers voor Software Defined Storage gebruiken en data optimaal te plaatsen dankzij hybride storage-configuraties binnen de compute node, die tiering mogelijk maken zo meldt Dell.

Dell introduceert daarnaast Direct Attached Storage (DAS)-oplossingen die speciaal zijn ontwikkeld voor de nieuwe PowerEdge-servers. Me de nieuwe Dell Storage MD1400 en MD1420 is het mogelijk om de storage-capaciteit op betaalbare wijze uit te breiden. Deze oplossingen bieden meer bandbreedte, verbeterde prestaties ten opzichte van de vorige generatie, databeveiliging met self-encrypting-drives (SED’s) en databeheer tussen servers en storage.

Systeembeheer

De verbeterde mogelijkheden voor systeembeheer van de nieuwe PowerEdge-server stellen beheerders in staat om problemen in het datacenter te monitoren en te herstellen vanaf elk mobiel toestel en vanuit elke locatie. Het aanbod van OpenManage-oplossingen voor systeembeheer omvat daarnaast verbeterd beheer, zowel direct bij de server als op afstand. Dell introduceert iDRAC QuickSync, een beheeroplossing die gebruikmaakt van Near Field Communication (NFC). Dit geeft mobiele werknemers het heft in handen. Zij hebben minder tijd nodig voor uitlezen van configuratie- en statusinformatie. Voor organisaties die beheertaken direct bij de server uitvoeren, verzendt iDRAC QuickSync informatie over de serverstatus en basisconfiguratie van de server naar een mobiel toestel waarop de OpenManage Mobile app draait. Gebruikers hoeven alleen maar de app aan te tikken wanneer ze zich in de nabijheid van de server bevinden. OpenManage Mobile biedt beheerders daarnaast de mogelijkheid om hun omgevingen altijd en overal te monitoren en te beheren via hun mobiele toestel.

Verbeterde bieden de nieuwe servers mogelijkheden voor geautomatiseerd beheer, zoals het opslaan, opvragen en implementeren van een Server Configuration Profile of firmware-update vanuit een centrale repository. De Zero-Touch Repository Manager en automatische updates van Dell reduceren de tijd die nodig is voor het updaten van firmware.

WK

Terug naar nieuws overzicht
Hardware