Wouter Hoeffnagel - 10 september 2014

Hoogopgeleide ICT'ers: 'Internet of Things is geen hype meer'

Het Internet of Things is volgens bijna de helft van de hoogopgeleide ICT-professionals niet langer een hype. 65% van de ICT'ers geeft aan bekend te zijn met de term 'Internet of Things'. ICT'ers verwachten dat het Internet of Things een positieve impact zal hebben op de ICT-sector.

Dit blijkt uit onderzoek van Motivaction in opdracht van NRC Carrière.45% van de ondervraagde ICT'ers is van mening dat het Internet of Things niet langer een hype is. Bijna 20% ziet de term wel nog steeds als een hype.

Innovaties stimuleren
92% van de ICT'ers verwacht dat het Internet of Things innovaties in de ICT-sector zal stimuleren. 93% ziet daarnaast kansen voor de ontwikkeling van nieuwe diensten en producten. Ook verwachten ICT-professionals dat de ontwikkeling leidt tot meer baankansen (80%) en meer diepgang van ICT-gerelateerde functies (68%).

Dit heeft ook een impact op de functieomschrijving van ICT'ers. Bijna tweederde van de ondervraagde professionals die bekend is met het Internet of Things denkt dat zijn werkzaamheden er door de nieuwe ontwikkeling anders gaan uitzien. ICT-professionals verwachten dat er vooral nieuwe eisen zullen worden gesteld aan privacy en security.

Bijscholen
Het Internet of Things zorgt ervoor dan ook voor dat ICT-professionals zich zullen moeten blijven ontwikkelen. Het overgrote merendeel van de professionals denkt op dit moment vooruit te kunnen met bestaande kennis. 80% van de ICT'ers verwacht echter wel dat bijscholing op het gebied van Internet of Things in de toekomst noodzakelijk gaat zijn.

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!