Witold Kepinski - 11 september 2014

WatchDox Live Product Demo te bekijken op YouTube

WatchDox heeft een Live Product Demo gepubliceerd die te bekijken op YouTube. WatchDox beveiligt  bestanden/documenten wanneer deze gedeeld moeten worden met andere partijen of personen zowel binnen als buiten de organisatie door de beveiliging in te bedden in het document of bestand.

Veel oplossingen verzorgen de beveiligde toegang naar het device, de ontvanger of de applicatie. Het document echter blijft onbeschermd. Wanneer er eenmaal toegang gegeven is heeft men geen controle over wat de ontvanger met het document kan gaan doen.  atchDox voegt een tweede laag security toe door het document te beveiligen met embedded security controls.

Door de embedded security controls kan de eigenaar van het document altijd nagaan waar het document zich bevindt, bij wie en op welk device. De ontvanger moet bij het openen van het document zich altijd authentiseren waarna de unieke encryptiesleutel van dat document vrijgegeven wordt. De eigenaar kan dan ook ieder moment de toegang tot het document blokkeren door eenvoudigweg de sleutel niet meer vrij te geven. Deze revoking is zeer belangrijk wanneer vertrouwelijke documenten niet langer gedeeld mogen worden met bepaalde personen of partijen, aldus Watchdox.

WatchDox 's Enterprise File Sharing en Syncing en Mobile Content Management platform is een alternatief voor bedrijven die het gebruik van DROPBOX door hun werknemers als ongewenst zien doordat bedrijfseigen vertrouwelijke documenten gemakkelijk gedeeld kunnen worden met andere niet geauthoriseerde partijen of personen.

WatchDox geeft dezelfde gebruiksvriendelijkheid als Dropbox maar beveiligt en versleutelt ieder document met een eigen sleutel en embed de security controls waardoor men altijd kan zien wat er gebeurt met het document en deze elk moment weer terug kan halen ook al is deze opgeslagen op een opslag medium buiten een PC of Mobiele device.

WatchDox is te leveren als een Cloud installatie, een on-prem installatie of een combinatie hiervan, waarbij de data in een lokaal datacenter staat. Elke werknemer heeft zijn eigen WatchDox account en kan dus ook dezelfde documenten openen in zijn eigen workspace op zijn eigen Smartphone, Tablet, Notebook of PC middels de gedownloadde WatchDox App of browser plug-in. Er worden alleen nog maar document locatie links gecommuniceerd waarna downloading volgt.

Al deze features en nog meer zijn te zien en te horen in de 30 minuten durende webinar van algelopen week 4 september gegeven door Ryan Kalember van WatchDox

Bekijk de video hier

Bekijk ook de video van Nir Zuk over het gebruik van WatchDox met Palo Alto Networks security appliances.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!