Witold Kepinski - 11 september 2014

Red Hat introduceert Satellite 6 voor beheer clouds en lifecycle management

Red Hat, leverancier van opensource oplossingen, kondigt de beschikbaarheid aan van Red Hat Satellite 6, een oplossing voor het beheren van verschillende clouds. Red Hat Satellite 6 richt zich daarbij onder andere op het lifecycle management van Red Hat-systemen door software distributies, patches en configuratie te bieden. Daarnaast is het mogelijk contracten voor verschillende fysieke, virtuele en cloud-omgevingen te beheren.

Red Hat Satellite 6 levert een beheeroplossing voor het lifecycle management van Red Hat-systemen. Het systeem bevat een management console en een methode voor het beheren van tools waarmee een systeem gebouwd, beheerd en vervangen kan worden. Satellite 6 biedt bovendien overzicht vanuit één scherm, een aantal Red Hat Package managers en Puppet Modules die met filters en regels versterkt zijn. Content views bevatten informatie over zowel de software als de configuratie en zijn zichtbaar in de gehele lifecycle waardoor er een end-to-end lifecycle beheersysteem is.

Red Hat Satellite kan niet alleen de lifecycle van Red Hat Enterprise Linux software beheren, maar ook die van het Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform, Red Hat Enterprise Virtualization, Red Hat Storage, Red Hat Directory Server, Red Hat Certificate System en OpenShift Enterprise.

Beschikbaarheid

Red Hat Satellite 6 is momenteel beschikbaar voor alle Red Hat Satellite-klanten met een gevalideerd abonnement via https://access.redhat.com/products/red-hat-satellite/.

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!