Witold Kepinski - 12 september 2014

Intel lanceert Intel Media Server Studio 2015

Intel heeft tijdens IBC in Amsterdam Intel Media Server 2015 gelanceerd: de volgende generatie van zijn software suite voor uitzendorganisaties, videoprofessionals, ontwikkelaars van mediasoftware en leveranciers van datacenters. De Essentials Edition bouwt voort op oplossingen die vorig jaar door Intel werden geïntroduceerd en is in staat om tot 12 maal meer gelijktijdige HD-videostreams af te leveren dan mogelijk is met traditionele oplossingen die puur op software zijn gebaseerd.

Op deze wijze kan de capaciteit van een platform optimaal worden benut. De Professional Edition bevat tevens encoders en decoders voor de HEVCvideocompressiestandaard, evenals Intel VTune Amplifier XE. Deze laatste is een krachtig softwaretool voor het analyseren van de applicatieprestaties. De nieuwe Intel Stress Bitstreams en Encoder helpen bij de validatie en het debuggen van VP9- en HEVC-oplossingen voor enterprisetoepassingen. De Intel Video Pro Analyzer biedt een uitgebreide suite van softwaretools voor video-analyse, voor de HEVC- en VP9-video encoding standaards. Intel Media Server Studio 2015 is geoptimaliseerd voor Intel Xeon en Intel Core processors.

Kijk voor meer informatie of om een evaluatieversie te downloaden op https://software.intel.com/en-us/intel-media-server-studio.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!