G DATA Software heeft Walter Schumann aangesteld als directeur sales en marketing
16-09-2014 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

G DATA Software heeft Walter Schumann aangesteld als directeur sales en marketing

G DATA Software AG heeft Walter Schumann per 1 september aangesteld als zijn nieuwe directeur sales en marketing. Schumann zal de focus van G DATA scherper richten op internationalisering. Bovendien wil hij het marktaandeel van G DATA in de zakelijke markt verder laten groeien.

Schumann over zijn aanstelling: “G DATA heeft al een stevige positie in de Duitstalige landen en biedt alle klanten betrouwbare beveiligingsoplossingen en een uitstekende klantenservice. Mijn taak is nu om G DATA dezelfde positie in andere markten te laten bereiken. Ik zie een enorm groeipotentieel voor G DATA in de zakelijke markt, met name in het MKB-segment. Mijn belangrijkste doelstelling voor de komende periode is G DATA tot de grootste Duitse aanbieder van IT security te maken.“

De 56-jarige manager is een bewezen expert in de IT security-industrie en heeft eerder leidende rollen vervuld bij internationale spelers. Zo was Schumann senior vice president of sales bij Astaro, general manager voor Centraal en Oost Europa bij content security provider Clearswift en managing director EMEA bij Zone Labs. Zijn meest recente rol was die van general manager en vice president van international sales bij Eleven GmbH.

Walter Schumann volgt Frank Heisler op. Heisler wordt de nieuwe CEO van G DATA Service GmbH, de dochteronderneming van G DATA die zich gaat richten op het ontwikkelen van zakelijke dienstverlening en Software as a Service. Met een uitgebreidere portfolio van zowel software als dienstverlening moet de propositie van G DATA op de internationale zakelijke markt nog aantrekkelijker worden.

Het bestuur van G DATA Software AG bestaat uit drie leden: Kai Figge (HR en financiën), Andreas Lüning (technologie) en Walter Schumann (sales en marketing).

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security, MKB
Security