Wouter Hoeffnagel - 16 september 2014

Intermax bestaat twintig jaar

Intermax Managed Hosting viert vandaag zijn 20-jarig bestaan. Het bedrijf mag zich daarmee tot één van de oudste hostingbedrijven van Nederland rekenen. “Op dit moment komt meer dan 30 procent van onze omzet uit security gerelateerde activiteiten”, aldus Ludo Baauw, die samen met John T. Knieriem Intermax heeft opgericht.

Ludo Baauw, nu Directeur Strategie & Innovatie bij Intermax: “We verwachten dat het percentage van de omzet uit onze security activiteiten, nu 30 procent, de komende tijd hard groeit. De toenemende focus op online security komt onder meer door een groeiend besef dat data niet zomaar in de lucht zweeft, maar daadwerkelijk ergens opgeslagen wordt. Men is zich bewust dat daar gevaren aan kleven. Security maatregelen hebben een sterke ontwikkeling doorgemaakt. Steeds meer wordt vooraf nagedacht over preventie en worden patronen opgezocht om afwijkingen sneller te herkennen.”

Data uit de public cloud halen
Het groeiend besef dat data tastbaar is, zorgt voor dat bedrijven in toenemende mate data weer uit de public cloud halen. “Dat is een logisch gevolg als het niet duidelijk is waar data opgeslagen wordt en wie er eventueel meekijkt. Daarnaast, de geboden specificaties van de public cloud passen lang niet altijd bij de wensen van de data-eigenaar. Ook typerend is het recente bericht dat Microsoft z'n bedrijfskritische applicaties niet in de eigen Azure cloud durft te draaien. Het wordt voor bedrijven steeds lastiger de eigen ICT-verantwoordelijkheden te onderhouden. Als een applicatie er mee ophoudt, verliest een bedrijf niet alleen omzet, maar is er ook grote kans op imagoschade. Intermax neemt deze verantwoordelijkheden over, onze klanten hebben daarmee een stuk minder zorgen. Bovendien, mocht er toch iets zijn, dan zijn we dag en nacht bereikbaar, 24 uur per dag.”

De hostingsector kan vandaag de dag worden gezien als de derde mainport van Nederland. Algemeen Directeur John T. Knieriem schetst het verschil tussen het verhaal van Baauw en hoe het in de beginjaren was: “Toen we met Intermax begonnen waren we als internetbedrijf onderdeel van de nieuwe economie. Vandaag de dag zijn we belangrijk voor de hele economie, niet slechts een ‘onderdeel van’. Recent onderzoek van DHPA, de branchevereniging van Nederlandse hostingproviders in samenwerking met onderzoeksbureau Deloitte laat zien dat de digitale infrastructuur, na Schiphol en de Rotterdamse haven, de derde mainport van Nederland is. Dat onderstreept het belang van ons werk.”

Digitale Stad
“Het eerste wapenfeit van Intermax was de oprichting van Digitale Stad Vlaardingen (DSV) in 1995, één van de eerste aanbieders van gratis internet toentertijd. Schiedam kwam daar later bij. We stonden aan het begin van een tijdperk.” Ter illustratie, er waren in de eerste maand van dat jaar zo’n 300 particulieren die thuis toegang tot internet hadden. “We deden Digitale Stad Vlaardingen en Schiedam naast onze andere werkzaamheden. Het duurde even voordat we ons fulltime met Intermax bezig gingen houden”, wijdt Knieriem uit.

“We zijn begonnen als all-in serviceprovider en hebben ons steeds meer gespecialiseerd in de twintig jaar die na de oprichting kwamen”, vertelt Baauw. “Zo hebben we bijvoorbeeld website-ontwikkeling in ons dienstenpakket gehad, vanuit Intermax Interactive. Dit bedrijfsonderdeel hebben we begin 2008 ondergebracht bij een ander bedrijf, om ons volledig te focussen op managed hosting. Wat wel altijd gelijk gebleven is, is onze nieuwsgierigheid naar nieuwe dingen en onze constante behoefte kennis te delen met anderen. Dat was zo bij De Digitale Stad (DDS), en dat geldt vandaag nog steeds.”

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!