BT sluit nieuw contract met Glencore
17-09-2014 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

BT sluit nieuw contract met Glencore

BT kondigt aan een nieuw contract te hebben afgesloten met Glencore, één van ‘s werelds grootste grondstofhandelaren. BT wordt verantwoordelijk voor het bouwen en beheren van het nieuwe wereldwijde kernnetwerk van Glencore in Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Afrika, het Midden Oosten en Azië.

De geconsolideerde infrastructuur geeft medewerkers in vijftig landen de mogelijkheid om effectiever samen te werken doordat de toegang tot bedrijfskritische applicaties voor de marketing en ontginning van natuurlijke hulpbronnen verbeterd wordt, aldus de twee partijen BT zal ook een aantal samenwerkingsdiensten leveren, waaronder audioconferencing-, videoconferencing- en contactcenterdiensten.

Cyril Reol, Global Chief Information Officer van Glencore: “We opereren wereldwijd en voeren belangrijke activiteiten uit in afgelegen gebieden. Om deze reden hebben we een betrouwbaar netwerk nodig waarmee onze medewerkers in realtime met elkaar kunnen communiceren, op kantoor en bij de mijnen. De recente fusie van Glencore en Xstrate zorgde voor grote uitdagingen met betrekking tot de standaardisatie en het beheer van de netwerkinfrastructuur en het aanbieden van betrouwbare communicatiediensten aan onze medewerkers. We hebben voor BT gekozen vanwege het wereldwijde netwerk en de kwaliteit van hun diensten die ons de mogelijkheid geven om creatief en innovatief verschillende technologieën in te zetten, waarmee we dergelijke uitdagingen op kunnen lossen." 

Terug naar nieuws overzicht