OpenStack Conference Benelux Editie trekt honderden inschrijvingen
18-09-2014 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

OpenStack Conference Benelux Editie trekt honderden inschrijvingen

Fairbanks en Dupaco Distribution organiseren als Founding Partner op 19 september 2014 in ‘t Spant! in Bussum de eerste officiële OpenStack Conference Benelux Editie. Op dit evenement kunnen beslissers, ontwikkelaars, beheerders en gebruikers van OpenStack Cloud Software zich laten informeren over de laatste ontwikkelingen en praktische toepassingen van OpenStack Cloud Software. Inmiddels hebben zich honderden mensen zich ingeschreven.
 
OpenStack is een groeiend Open Source-project met als doel dat alle organisaties, onafhankelijk van omvang, budget, hardware platform en huidige aanwezige management tooling, kunnen bouwen aan een eigen public of private cloud.
 
Gedurende deze informatieve dag kunnen bezoekers OpenStack-gerelateerde presentaties (zowel plenair als private) bijwonen van gerenommeerde vendoren als Red Hat, SUSE, EVault, Dell Software, Cloud VPS, Splendid Data en anderen. Daarnaast krijgen bezoekers de mogelijkheid om op de zogenoemde Informatiemarkt te netwerken of demo’s te bezichtigen bij de diverse stands.
 
In de Benelux is een OpenStack-evenement van deze grootte uniek, aldus Ruud Harmsen (foto), Directeur van Fairbanks. hij is enthousiast over de voorbereidingen: “Al sinds 2011 hebben meerdere consultants van ons zich verdiept in OpenStack. Samen met de NASA en Rackspace hebben we al meerdere private clouds gebouwd en inmiddels ook in Nederland al klanten op dit platform ontsloten. Met de OpenStack Foundation, met wie wij zeer nauwe banden onderhouden, hebben wij tijdens de wereldwijde OpenStack Summit in Hong Kong besloten dit jaarlijks terugkerend onafhankelijke event op te zetten. Samen met Dupaco, die veel samenwerkingen kent met verschillende vendoren en natuurlijk een hoge bekendheid geniet in de Open Source wereld, zijn wij van mening een uiterst professioneel en informatief event te kunnen organiseren”.
 
Ook Erik Monninkhof (foto), Directeur van Dupaco Distribution, is positief over de ontwikkelingen: “OpenStack wordt gezien als het operating platform van de toekomst. In combinatie met de Open Source-opzet en de oneindige lijst van marktleiders die zich inmiddels hebben geschaard achter het product, heeft Dupaco Distribution B.V. het partnerkanaal bij uitstek om een volgende stap te zetten voor OpenStack in de Nederlandse markt."
 
Vandaag (21 mei d.d.) is officieel het registratieproces gestart. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via http://www.openstack.nl/OpenStack_Benelux_2014

Terug naar nieuws overzicht