Trend Micro blokkeert Android-malware voordat deze geïnstalleerd is
17-09-2014 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Trend Micro blokkeert Android-malware voordat deze geïnstalleerd is

Trend Micro introduceert introduceert de nieuwste versie van zijn Trend Micro Mobile Security, een beveiligingsoplossing voor consumenten die werken met iOS en Android. De nieuwe versie van de oplossing is in staat malafide Android-apps te blokkeren voordat deze zijn geïnstalleerd op een mobiel apparaat.

De nieuwe aanpak voorkomt veel ellende. Het blokkeren van malware voordat deze geïnstalleerd is voorkomt dat het mobiele apparaat kan worden geïnfecteerd met malware. Trend Micro is de eerste leverancier die een dergelijke feature aanbiedt. Mobile Security voor Android bevat daarnaast ook nieuwe functionaliteiten die helpen de batterijduur te verlengen en het geheugen te optimaliseren, zodat gebruikers het optimale kunnen halen uit hun mobiele apparaat.

Nieuwe features
Trend Micro heeft een aantal functionaliteiten toegevoegd aan Mobile Security for Android om de prestaties en privacy van het mobiele apparaat verder te optimaliseren, waaronder:

  • Batterijstatus en optimalisatie: deze functionaliteit maximaliseert de batterij door niet essentiële achtergrondprocessen stop te zetten. Daarnaast geeft Mobile Security ook precies weer hoeveel tijd de batterij nog mee gaat en hoeveel tijd er nodig is om de batterij weer volledig op te laden.
  • Smart Power Saver: beheert de netwerkconnectie en schakelt deze zo nodig uit wanneer deze niet gebruik wordt om de batterij te sparen.
  • Geheugenstatus en optimalisatie: helpt gebruikers om geheugen en de processor vrij te maken, door het stopzetten van niet essentiële processen. Daarnaast geeft deze functionaliteit inzicht in de hoeveelheid en het percentage vrij geheugen dat beschikbaar is.
  • Geschiedenis cleaner: deze functionaliteit verwijdert oude bestanden om zo de privacy van de gebruiker optimaal te beschermen. De functionaliteit laat daarnaast het aantal history records per app zien, zodat de gebruiker dit inzichtelijk heeft en met één druk op de knop kan beslissen om de bestanden te verwijderen. Deze functie is met name geschikt voor mobiele apparaten die worden gedeeld.

Overige features
Trend Micro Mobile Security is daarnaast uitgerust met antivirus, privacy scanner, safe surfing-functionaliteit, lost device protection (functionaliteit die het mogelijk maakt om je telefoon op afstand te traceren, vergrendelen en eventueel te wissen), back-up en restore, privacy scanner voor Facebook en call- en text blocking om ongewenste telefoontjes en berichten te blokkeren.

“Alle andere security apps kunnen malware alleen detecteren nadat een bepaalde app geïnstalleerd is vanuit Google Play. Dit zorgt ervoor dat apps vaak de kans krijgen al schade aan te richten of persoonlijke data van de gebruiker te stelen voordat een malware scanner ze detecteert", vertelt Khoi Nguyen, head of consumer mobile van Trend Micro. “Als eerste app wereldwijd die wel de mogelijkheid biedt apps te scannen alvorens ze zijn geïnstalleerd, zal Mobile Security de data van gebruikers beter beschermen. Daarnaast zorgen de nieuwe functionaliteiten ervoor dat gebruikers ook meer uit hun telefoon kunnen halen door bijvoorbeeld de batterijduur te verlengen en het geheugen te optimaliseren.”

Trend Micro Mobile Security for iOS
Ook de mobiele beveiligingsapp voor de iPhone, iPad en iPod touch is verbeterd. Trend Micro Mobile Security for iOS bevat een dataverbruiksmonitor om gebruikers te helpen hun dataverbruik en kosten te beheren. Trend Micro Mobile Security’s Data Usage Monitor stuurt gebruikers een notificatie wanneer ze bijna hun datalimiet overschrijden. De app biedt gebruikers dagelijks en manadelijks inzicht in het dataverbruik om gebruikerspatronen inzichtelijk te maken en dataverbruik te verminderen. Trend Micro Mobile Security bevat verder features als SafeSurfing, dat beschermt tegen gevaarlijke website, Lost Device Protection om een verloren apparaat te lokaliseren, Privacy Scanner voor Facebook, beveiliging voor antivirus en jailbreak bescherming en Backup & Restore van het adressenboek.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security