Rackspace blijft liever zelfstandig onder leiding van Taylor Rhodes
17-09-2014 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Rackspace blijft liever zelfstandig onder leiding van Taylor Rhodes

Rackspace, een Texaaanse managed cloud specialist met wereldwidje diensten, heeft Taylor Rhodes met onmiddellijke ingang benoemd tot Chief Executive Officer en lid van de raad van bestuur. Daarnaast zal het bedrijf zichzelf niet verkopen of laten fuseren met een andere partij.

Rhodes is al jaren werkzaam bij Rackspace en heeft sinds 2007 diverse leidinggevende posities gehad binnen de organisatie, waaronder een aantal functies waarbij hij direct verantwoordelijk was voor het leveren van Rackspace’s Fanatical Support aan klanten wereldwijd. Taylor behoudt tevens zijn voorgaande functie als President en blijft verantwoordelijk voor alle activiteiten buiten de Verenigde Staten. Graham Weston, mede-oprichter van Rackspace, die sinds februari de functie van CEO en voorzitter vervulde is vanaf nu non-executive voorzitter van de raad van bestuur.

Fanatical Support

Rhodes ging in 2007 aan de slag bij Rackspace en was verantwoordelijk voor het leveren van Fanatical Support aan de meer dan duizend grootste en meest complexe klanten. Sinds februari 2014 was Rhodes president. Daarvoor had hij de functie van Senior Vice President en Chief Customer Officer en was hij verantwoordelijk voor de wereldwijde verkoop- en Fanatical Support-organisaties. Hij werkte nauw samen met product- en marketingteams aan de ontwikkeling van de managed service-strategie. Hij was met name verantwoordelijk voor de groei van de hybride cloud, open- en standaardtechnologieën en Fanatical Support.

Rhodes was eerder Senior Vice President en Managing Director international, waar hij verantwoordelijk was voor de groei binnen Europa, Azië en Australië en hielp hij bij de introductie van Rackspace Enterprise Services.

Voordat hij bij Rackspace aan de slag ging werkte Rhodes in verschillende functies bij EDS en diende hij als officier bij de Amerikaanse Marine. Rhodes haalde een MBA aan de universiteit van North Carolina.

WK

Terug naar nieuws overzicht
Cloud