Eurofiber levert Uniserver glasvezelnetwerk van 10 Gbps
19-09-2014 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Eurofiber levert Uniserver glasvezelnetwerk van 10 Gbps

Cloud hoster Uniserver heeft nu een glasvezelnetwerk van 10 Gbps voor zijn infrastructure as a service (IAAS)-activiteiten. Het volledig redundant uitgevoerde netwerk werd gerealiseerd door Eurofiber. Het verbindt het hoofdkantoor van Uniserver in Alkmaar met drie datacenters in Amsterdam en een nieuw, vierde datacenter in Maastricht, zegt Hugo van Diepen (foto), directeur en medeoprichter van Uniserver.

Uniserver koos voor de Optical Transmission Services (OTS) van Eurofiber. De lage en constante latency van deze oplossing is zeer geschikt voor cloud-, IAAS- en datacentertoepassingen. OTS is bovendien gebaseerd op Dense Wavelength Division Multiplexing (DWDM)-technologie, dat qua kosten aantrekkelijk is bij lange afstanden. Op basis van de OTS-oplossing kan Uniserver de IT-bedrijven die gebruikmaken van zijn IAAS-diensten optimaal bedienen.

Met de glasvezelinfrastructuur is Uniserver in staat zijn groeiambities te realiseren. “Ongeveer een kwart van onze business gaat straks in Maastricht landen: dat is een flinke uitbreiding”, aldus Van Diepen. Hij verwacht bovendien een grote groei van het aantal eindklanten dat via de IT-bedrijven wordt bediend. “Nu is dat vijf tot tien procent, binnen drie tot vijf jaar zal dat veertig tot zestig procent zijn. Steeds meer organisaties beseffen hoe belangrijk een professionele infrastructuur is en zullen de stap naar de cloud zetten. Wij zijn daar klaar voor.”

Terug naar nieuws overzicht
Cloud