“Holland Strikes Back: Dutch Initiatives against Cyber Attacks and Abuse”

23-09-2014 | door: Wouter Hoeffnagel

“Holland Strikes Back: Dutch Initiatives against Cyber Attacks and Abuse”

Nederland is een internationale speler op het gebied van internetinfrastructuur. Dit maakt ons land helaas ook een aantrekkelijk doelwit voor cyberaanvallen. De online sector, het bedrijfsleven en de overheid weten zich gelukkig steeds beter te weren tegen cybermisdaad. Stichting NLnet, ISPConnect en DHPA gaan de belangrijkste Nederland initiatieven tegen cyberaanvallen samenbrengen. Met dit doel organiseren de partijen op 28 oktober het evenement “Holland Strikes Back: Dutch Initiatives against Cyber Attacks and Abuse”.

Op 28 oktober a.s. presenteren toonaangevende sprekers de belangrijkste Nederlandse initiatieven tegen cyberaanvallen. Onder meer Dick Schoof (NCTV), Gert Wabeke (KPN), Dr. Michel van Eeten (TU Delft), Barend Sluijter (NCSC), en Jan Piet Barthel (NWO) betreden op deze dag het podium. Zij gaan in op het omgaan met DDoS-aanvallen, de NaWas, AbuseHub, Secure Peering, ethisch hacken, Secure DNS en samenwerkingen in Europees verband.

Internetveiligheid en robuustheid
“Nederland herbergt heel veel internationaal toonaangevende initiatieven op het gebied van internetveiligheid en robuustheid, vaak met belang voor de hele sector”, stelt Marc Gauw, algemeen directeur van stichting NLnet, “maar de kennis erover blijft vaak steken bij een beperkt aantal organisaties. Het werd hoog tijd om alles een keer bij elkaar te brengen.”

Simon Besteman, Directeur ISPConnect: “We zullen aandacht schenken aan het toenemende internetmisbruik en wat de gevolgen daarvan zijn voor onder andere het bedrijfsleven. Daarna gaan wij in op lopende en toekomstige initiatieven die cybercrime tegen moeten gaan”.

200 bezoekers
Stichting NLnet, ISPConnect en DHPA verwachten met het evenement ruim 200 bezoekers naar De Rijtuigenloods te Amersfoort te trekken. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door Infradata, ASP4all, de HSD, NL-ix, Surfnet, SIDN, Verisign en Ziggo.

“De samenwerking tussen verschillende partijen binnen de online sector en de overheid is een goed teken. Cybercrime staat hoog op de agenda en gelukkig kunnen wij met dit initiatief een gedegen platform bieden en IT-kennis met elkaar delen”. Aldus Michiel Steltman, Directeur van de DHPA

Alert Online
Holland Strikes Back is een onderdeel van Alert Online, de landelijke bewustwordingscampagne voor cyberbeveiliging van het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Aanmelden voor het evenement kan via de website.

Terug naar nieuws overzicht