Wouter Hoeffnagel - 24 september 2014

Easynet vereenvoudigt IT-beveiliging met nieuwe diensten

Interne en externe dreigingen voor bedrijven en hun systemen nemen toe zowel in aantal, intensiteit als impact. Easynet lanceert een nieuwe reeks next generation managed firewall diensten waarmee bedrijven deze risico’s kunnen beperken. Deze diensten, die Easynet samen met Palo Alto Networks levert, zorgen voor beveiliging en bescherming van bedrijven en hun data. De diensten werken op applicatieniveau om ook op detailniveau security te bieden. Als onderdeel van het portfolio lanceert Easynet daarnaast vSIG, zijn eigen cloudgebaseerde managed firewall-dienst.

De firewall-diensten van Easynet zijn gericht op internationale organisaties die inzetten op het mobiele werken of voor bedrijven die data migreren naar een cloudomgeving. De diensten van Easynet en Palo Alto Networks waarborgen de beveiliging van een bedrijf, ongeacht het device van de gebruiker of de locatie. De diensten kunnen worden aangepast op de veranderende behoeften van een groeiend bedrijf.

Geïntegreerd securityplatform
Traditionele netwerkcentrische firewalls zijn zich niet ‘bewust’ van applicaties of dreigingen, en vereisen complexe regels, policies, hardware, software en beheersystemen. Daarentegen biedt Easynet één enkel, beheerd en geïntegreerd securityplatform, inclusief geconsolideerde rapportages.

De nieuwe diensten, waaronder firewall-diensten, remote access VPN, datafiltering, URL-filtering, identificatie van malware, rapportage op het niveau van applicaties en van gebruikers en een cloudplatform pakken belangrijke securityrisico’s aan die de prestaties van een organisatie kunnen aantasten. Denk hierbij aan dataverlies en verstoring van de bedrijfscontinuïteit door malware of uitval van systemen.

Inzicht in applicatiegebruik
De diensten geven daarnaast volledig inzicht in het applicatiegebruik. Dit stelt gebruikers in staat risico’s te adresseren die het gevolg zijn van inefficiënt applicatiebeheer, zoals het verbruik van veel bandbreedte en verlies aan gebruikersproductiviteit.

Chris Hazewinkel, Country Manager Netherlands + Nordics van Easynet: “Vijf jaar geleden lagen topmanagers wakker van de impact van het slechte economische klimaat op hun activiteiten. Nu krijgen ze te maken met een nieuw spook: securitydreigingen. Het gaat om zowel interne als externe dreigingen, zoals malware, applicatiespecifieke hacks en phishing. Het zal duidelijk zijn dat organisaties nú maatregelen moeten nemen als zij hun business niet in gevaar willen brengen. Samen met Palo Alto Networks zorgen we voor een vereenvoudiging van de vaak complexe securitydiensten, door één enkel, krachtig beveiligingsplatform te leveren met gedetailleerde real-time rapportages en 24/7 monitoring. Onze klanten kunnen zelf de services kiezen die zorgdragen voor de beste beveiliging van hun organisatie en wij integreren het platform naadloos in hun systemen, ongeacht of die cloudgebaseerd zijn, in huis draaien of een combinatie daarvan zijn.”

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!