Wouter Hoeffnagel - 24 september 2014

Akamai stelt Doug Tilford aan als senior vice president en general manager EMEA

Akamai stelt Doug Tilford aan als senior vice president en general manager EMEA. Tilford gaat vanuit Londen leiding geven aan Akamai’s verkoopactiviteiten, activiteiten op het gebied van klanttevredenheid, de marktexpansie en partner en business development in het snel groeiende EMEA-gebied. Hij rapporteert aan Robert Hughes, Akamai’s president of worldwide operations.

Doug Tilford is al 14 jaar werkzaam bij Akamai en heeft in die tijd diverse managementfuncties vervuld. Zijn meest recente functie was vice president of enterprise sales, de grootste verkoopdivisie van Akamai. In die rol wist hij de acquisitie van klanten met 50 procent te verbeteren, terwijl nieuwe verticale markten werden aangeboord. Daarbij zorgde hij voor een verdubbeling van de omvang van het verkoopteam voor Noord- en Zuid-Amerika. Daarnaast heeft hij leiding gegeven aan de wereldwijde integratie van de verkoopactiviteiten van veel grote Akamai-acquisities.

“EMEA is altijd een zeer succesvolle regio geweest voor Akamai”, zegt Tilford. “Ik zie uitstekende kansen voor ons, nu landen in EMEA uit het economische dal beginnen te klimmen. Ik zal dan ook graag onze klanten in deze gebieden ondersteunen bij het ontwikkelen van strategieën voor de cloud, mobiel, beveiliging en media.”

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!