Advicent neemt Nederlandse Figlo over
24-09-2014 | door: Witold Kepinski

Advicent neemt Nederlandse Figlo over

Het Amerikaanse bedrijf Advicent neemt per 23 september het Nederlandse Figlo over. Beide bedrijven zijn in eigen land marktleider in software voor financieel advies en planning voor banken, verzekeraars en financieel adviseurs.

Figlo heeft een geïntegreerd online platform ontwikkeld voor alle vormen van financieel inzicht, overzicht en advies. Naast de adviseur hebben ook consumenten via dit programma toegang tot hun huidige en toekomstige financiële informatie. Bovendien kunnen zij online communiceren met hun financieel adviseur of bank. Dit levert een makkelijker en meer gestroomlijnd adviesproces op, aldus Figlo.

Online toepassingen

Advicent is in Amerika en Canada bekend van haar financiële planningssoftware NaviPlan, Profiles en marketing communicatie tool Advisor Briefcase®. Met de overname van Figlo kan Advicent haar productlijn uitbreiden met extra innovatieve online toepassingen. Omdat het Figlo platform is opgebouwd uit verschillende ‘bouwstenen’ kunnen financiële instellingen snel en efficiënt hun eigen toepassing(en) samenstellen. Dit resulteert in kwaliteitsverbeteringen en besparingen.

Volgens oprichter en directeur van Figlo, Jenze Bosma, is de overname een logische stap voor beide bedrijven. "Nederland loopt voorop in het begrijpelijk maken van complexe financiële informatie en online communicatie tussen adviseur en klant”, zegt Bosma. “Binnenkort zal deze trend internationaal doorbreken. Als onderdeel van de Advicent Groep kunnen wij hier beter op inspelen en ons product nu ook wereldwijd aanbieden”.

“Consumenten willen tegenwoordig op een snelle en toegankelijke manier een goed onderbouwd financieel advies krijgen”, aldus Phil Cunningham, directeur van Advicent. “Ook vragen consumenten naar nieuwe manieren om direct te communiceren met hun financieel adviseurs. Met de technologie van Figlo kunnen we hier een belangrijke voorsprong op nemen. Dit zal de Amerikaanse en Canadese markt veranderen”.

Figlo verwacht naast een groei in de Amerikaanse markt, de komende jaren een gestage groei op de Europese markt te kunnen realiseren.

WK

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Software
Software