Motiv optimaliseert mSafe platform voor veilig uitwisselen van bestanden
27-09-2014 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Motiv optimaliseert mSafe platform voor veilig uitwisselen van bestanden

Motiv heeft een aantal verbeteringen doorgevoerd in Motiv mSafe, het platform voor het snel, eenvoudig en vooral uiterst veilig uitwisselen van bestanden. Zo kunnen de bestanden nu in een ‘werkruimte’ worden onderverdeeld in categorieën. Ook de mogelijkheden voor het zoeken en filteren van bestanden zijn uitgebreid.

De basis van Motiv mSafe is een werkruimte die een organisatie bijvoorbeeld per project, klant of contactpersoon aanmaakt en die alleen toegankelijk is met een gebruikersnaam, wachtwoord en een eenmalige code. Gebruikers uploaden vervolgens bestanden naar de werkruimte.

“Binnen een werkruimte is er meer structuur aan te brengen door ‘labels’ te hangen aan documenten”, aldus Rohald Boer, Business Line Manager Applicatie Ontwikkeling bij Motiv. “Op deze manier zijn de geüploade documenten onder te verdelen in categorieën wat het overzicht binnen een werkruimte vergroot. Daarnaast hebben we de zoekmogelijkheden uitgebreid. Zo is het nu mogelijk om documenten te zoeken en te filteren op basis van bestandsnaam, categorie, datum van upload en de gebruiker die een bestand heeft geüpload.”

Authenticatie
Een andere belangrijke verbetering in Motiv mSafe is de uitbreiding van de authenticatiemogelijkheden. Naast de vertrouwde methode – waarbij de gebruiker na het invoeren van een gebruikersnaam en wachtwoord een sms-code ontvangt om in te loggen – is nu authenticatie met behulp van een ‘softtoken’ op de smartphone van de gebruiker mogelijk. Deze app genereert elke dertig seconden een nieuwe code, waarmee een gebruiker met zijn gebruikersnaam en wachtwoord kan inloggen op mSafe.

“Deze methode werkt ook als er geen netwerkverbinding is”, stelt Boer. “De gebruiker hoeft bovendien niet meer te wachten op het binnenkomen van een sms-code.” Bij het koppelen van de authenticatie-app aan Motiv mSafe wordt er op de smartphone van de gebruiker een ‘sleutel’ geplaatst die ervoor zorgt dat er altijd een code beschikbaar is, ook in ‘offline modus’.


Sinds de introductie van mSafe in februari 2013 heeft Motiv de functionaliteit van het platform al op vele punten uitgebreid. Zo is in een vorige release de mogelijkheid toegevoegd om meerdere bestanden tegelijk te uploaden. In deze release wordt een volgende stap gezet in gebruiksgemak door gebruikers de mogelijkheid te bieden tegelijk meerdere bestanden te downloaden. Aangeklikte documenten worden automatisch in een zip-file verpakt. Ook zijn er nieuwe rapportages toegevoegd die de beheerder meer inzicht bieden in het gebruik van mSafe. Voor alle updates geldt dat ze direct en zonder extra kosten beschikbaar zijn voor alle gebruikers van mSafe.

Terug naar nieuws overzicht
Security