Strato geeft HiDrive een update en verlaagt de prijs
29-09-2014 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Strato geeft HiDrive een update en verlaagt de prijs

Strato lanceert een vernieuwde versie van zijn cloud storage-oplossing HiDrive. De nieuwe Windows-software maakt het onder andere mogelijk een eigen schijfstation te creëren in Windows Explorer, waardoor gebruikers bestanden en mappen direct vanuit Windows Explorer kunnen delen.

De software heeft daarnaast een aantal andere verbeteringen gekregen. Indien de internetverbinding tijdens het uploaden wordt verbroken gaat het uploaden voortaan automatisch verder zodra de verbinding is herstelt. “Het uploaden naar de cloud voelt daardoor sneller, het werken met gegevens is gemakkelijker”, aldus CTO René Wienholtz.

HTTPS-protocol
“Het HiDrive-schijfstation gebruikt bovendien het https-protocol voor de verbinding met Windows”, zegt Wienholtz. Wie andere protocollen zoals SMB, WebDAV of FTP wil gebruiken kan dat op de gebruikelijke wijze handmatig doen. Bedrijven kunnen HiDrive daarnaast nu ook via een proxy als netwerkschijf in Windows gebruiken.

De pakketten zijn voordeliger geworden. Het HiDrive 20 GB pakket was voorheen bijvoorbeeld beschikbaar voor 3,50 euro per maand. De prijs is nu verlaagd naar 2 euro per maand.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Storage, Cloud
Cloud