Cisco Intercloud trekt tientallen nieuwe partners aan
29-09-2014 | door: Witold Kepinski

Cisco Intercloud trekt tientallen nieuwe partners aan

Cisco Intercloud, dat verschillende cloudomgevingen wereldwijd met elkaar verbindt, heeft de laatste tijd tientallen nieuwe grote service providers, distributeurs en resellers aangetrokken. Dit meldt Milo Schacher (foto), vice president van de Cisco EMEAR partner organisatie, tijdens het onlangs gehouden Canalys Channels Forum conferentie in Cannes.

Nieuwe Cisco InterCloud partners zijn onder andere Equinix, Deutsche Telekom, British Telecom (BT) en Data3. Ook IT-distributeurs Comstor, Tech Data en Ingram Micro zijn lid geworden van Cisco Intercloud. Zij sluiten zich aan bij partners van het eerste uur zoals Telstra en Dimension Data.

Cisco bouwt de Intercloud uit met een breed ecosysteem van verschillende channel partners zoals VARs, systeemintegratoren, aggregators, distributeurs, ISV's en grote cloud service providers. Zij maken hierbij ook gebruik van Cisco infrastructure hosting diensten. De partners leiden datacenter specialisten op en investeren in Cisco hardware en software die de Intercloud ondersteunen. 

Cisco Application-Centric Infrastructure

Intercloud maakt onder andere gebruik van de Cisco Application-Centric Infrastructure (ACI) oplossing. Met ACI biedt Cisco een datacenter- en cloudoplossing die inzicht en geïntegreerd beheer biedt van zowel fysieke als virtuele netwerken, allemaal gericht op de performance van applicaties. ACI, dat eind 2013 werd aangekondigd, bestaat uit de Application Policy Infrastructure Controller (APIC), het Nexus 9000-portfolio en verbeterde versies van het NX-OS besturingssysteem. ACI biedt api's die connecteren met OpenStack, Open vSwitch, Open Daylight en andere Layer 4 - Layer 7 switch servcies. 

InterCloud Fabric

Cisco Intercloud biedt verder open api's en de Cisco Intercloud Fabric die verschillende cloudomgevingen met elkaar kan verbinden. Intercloud Fabric is gekoppeld aan datacenters en zorgt dat workloads op alle type hypervisors naar behoren werken tussen private en public clouds. De Intercloud api's kunnen gekoppeld worden aan aanbieders van publieke clouds, zoals Amazon Web Services and Microsoft Azure. Maar ook aan private clouds zoals Windows 2013 omgevingen. Cisco haalt verder de banden aan met het IBM Softlayer cloudplatform, aldus Schacher.

Cisco Capital

Cisco wil meer partners en introduceert het nieuwe solution provider programma Authorized Technology Provider (ATP), dat resellers helpt om wereldwijd clouddiensten, zoals workloads en applicaties en ondersteuning voor Internet of Everything (IoE) via InterCloud aan te bieden via 250 wereldwijde datacenters in 50 verschillende landen. 

Om meer partners aan te trekken is er 1 miljard dollar beschikbaar bij Cisco Capital die cloudbouwers, service providers en cloud providers helpt hun diensten te optimaliseren voor Cisco Intercloud. Schacher:"Cisco wil hierdoor een voortrekkersrol spelen om wereldwijde clouds te verbinden, net zoals het routers en switches van alle verschillende local area networks (lan's) heeft samensmolten tot een wereldwijd internet-gebaseerde netwerk. Met Intercloud doen we dat met open standaarden zoals OpenStack."

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Cloud