Scholten Awater wordt Google Chrome OS Enterprise Reseller

30-09-2014 | door: Witold Kepinski

Scholten Awater wordt Google Chrome OS Enterprise Reseller

Scholten Awater is door Google officieel gecertificeerd als Google Chrome OS Enterprise Reseller. Hierdoor is Scholten Awater in staat Google Chromebooks met de daarbij behorende Management Console functie voor het bedrijfsleven te leveren. Met het behalen van deze certificering is Scholten Awater toegetreden tot een selecte groep van Google Chrome OS Enterprise Resellers.

Alle Chromebooks zijn voorzien van Chrome OS. Dit is een cloud based besturingssysteem waarbij alle diensten worden verzorgd door Google. Doordat Chrome OS volledig online draait, scheelt dit in investeringen in softwarelicenties, servers en andere opslagapparatuur.

Via de online Management beheerconsole kunnen beheerders voor gebruikers, apps en beleidsregels instellen. Daarnaast kan dit beheerd worden voor een complete groep Google Chromebooks. Dit kan ook wanneer de apparaten op verschillende werkplekken worden gebruikt.

Rens Evers, Commercieel Directeur Scholten Awater:  “Wij zijn verheugd  dat Scholten Awater gecertificeerd is als Google Chrome OS Enterprise Reseller. We zien namelijk al enige tijd dat Google Chromebooks een groot succes zijn in de Verenigde Staten. Ook versterkt het onze propositie in onder andere de educatiebranche waar we onlangs onze positie verder hebben verstevigd door het winnen van een aantal Europese aanbestedingen. Door gebruik te maken van Google Chromebooks kunnen bedrijven en instellingen hun IT-kosten laag houden. Daarnaast is het beheer eenvoudiger, doordat dit gecentraliseerd is”.

WK

Terug naar nieuws overzicht
Mobility