Witold Kepinski - 02 oktober 2014

ON2IT wordt VMware NSX partner

ON2IT, specialist op het gebied van IT security services en oplossingen, kondigt haar benoeming tot VMware NSX partner aan. VMware NSX is het netwerkvirtualisatie en security platform van VMware voor software-defined datacenters. VMware heeft voor ON2IT gekozen vanwege hun bewezen kennis en ervaring op het gebied van het Zero Trust beveiligingsconcept en de nauwe samenwerking tussen ON2IT en Palo Alto Networks. Dit meldt Marcel van Eemeren, directeur en oprichter van ON2IT. 

Zero Trust Model
VMware deelt met ON2IT de visie van het Zero Trust model omdat het concept zich aanpast aan alle hedendaagse veranderingen zoals de cloud, BYOD, social media en wetgeving. Volgens ON2IT en haar partners is het belangrijk dat organisaties hun beveiliging aanpassen, zodat deze flexibel kan worden ingezet. Met name door aankomende wijzigingen in de wetgeving zullen veel organisaties hun beveiligingsmodel moeten aanpassen. Zo komt er in 2015 een meldplicht voor datalekken en zullen er fikse boetes tot 450 duizend euro per incident zijn voor organisaties die zich hier niet aan houden.

Bij het Zero Trust data security model moet al het dataverkeer, zowel inkomend als uitgaand, worden gemonitord en als onbetrouwbaar worden aangemerkt. Hierdoor is er geen onderscheid meer tussen het interne en externe netwerk. Het VMware NSX platform helpt gebruikers om hun netwerk gemakkelijk in te richten naar het Zero Trust model.

Diamond partnership met Palo Alto Networks
Daarnaast heeft VMware voor ON2IT gekozen vanwege zijn Diamond partnership met Palo Alto Networks, waarmee ook VMware een nauwe samenwerking heeft op het gebied van haar NSX-netwerkvirtualisatieplatform. 

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!